Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Taupomieji indėliai – galimybė uždirbti papildomai iš kaupiamųjų palūkanų

Apie terminuotuosius indėlius žinome visi – tai vienas populiariausių taupymo būdų Lietuvoje. Nenuostabu, nes jis – vienas saugiausių. Tačiau ar pelningiausias? Visgi ne, ilguoju laikotarpiu didesnę grąžą sugeneruos kitas indėlio tipas – taupomasis. Apie jį čia ir pakalbėsime.
Taupomieji indėliai – galimybė uždirbti papildomai iš kaupiamųjų palūkanų
Taupomieji indėliai – galimybė uždirbti papildomai iš kaupiamųjų palūkanų / P.Gvildžio nuotr.

Įvertino net A.Einšteinas

Didžiausias taupomojo indėlio išskirtinumas – kaupiamosios palūkanos. Apie jas nuomonę turėjo net XX a. genijus Albertas Einšteinas, kuris pasisakė taip: „Sudėtinės palūkanos yra aštuntasis pasaulio stebuklas. Tas, kas tai supranta, jas uždirba, o kas nesupranta – jas moka“.

Būtent sudėtines palūkanas kaip vieną pagrindinių savo sėkmės faktorių įvardina didžioji dalis vertės investuotojų, tarp kurių pirmuoju smuiku griežia Warrenas Buffetas, sudėtines palūkanas laikantis vienu svarbiausių faktorių investuojant ir taupant apskritai.

Leis sukaupti didesnę sumą per ilgesnį laikotarpį

Kas tos sudėtinės palūkanos? Tai – palūkanos, uždirbamos nuo kitų palūkanų. Skamba komplikuotai? Štai pavyzdys: tarkime, kad turite 1000 eur, kurie uždirba 5 proc. metinių palūkanų. Po metų turėsite 1050 eur, po dviejų metų ši suma padidės iki 1100.25 eur ir t.t. Skaitant neatrodo įspūdinga, tačiau metams bėgant matematika daro stebuklus.

Taupomieji indėliai yra skirti didesnei sumai sukaupti per ilgesnį laikotarpį. Šį indėlį galima papildyti jums patogiais – reguliariais arba nereguliariais – įnašais, o palūkanos kitą mėnesį bus skaičiuojamos jau nuo didesnės sumos.

Galima bet kada atsiimti dalį pinigų

Taupomasis indėlis – tiems, kurie nori taupyti ir jaustis užtikrinti, nes daugelyje kredito unijų prireikus galima atsiimti dalį indėlio, nenutraukus esamos sutarties. Pasirašę taupomojo indėlio sutartį, skirtingai nuo terminuotojo indėlio, galėsite laisviau naudoti savo lėšas.

Uždarbis iki 3,5% per metus

Šiuo metu bene pats palankiausias laikas padėti taupomąjį indėlį kredito unijoje „Magnus“, nes jam siūlomos itin palankios palūkanos, siekiančius 3,5% per metus. Daugiau informacijos apie tai galite rasti čia.

„Magnus“ priima dviejų rūšių taupomuosius indėlius, kurie gali būti papildomi kiekvieną mėnesį, ketvirtį, pusmetį arba kas metus, reguliariais ar nereguliariais įnašais.

Taip pat „Magnus“ siūlo vaiko taupomąjį indėlį, kurio tikslas sutaupyti pinigų Jūsų atžalos studijoms, pirminiam įnašui už būstą ar kitoms reikmėms.

Kaupiamosios palūkanos apdovanoja taupančius: kuo anksčiau pradėsite taupyti – tuo didesnę grąžą ateityje gausite, tad pradėkite jau dabar!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas