Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Teismas: 6,8 tūkst. eurų bauda „7bet“ lošimų valdytojai skirta pagrįstai

Azartinių lošimų įmonei „Amber Gaming“, valdančiai prekės ženklą „7bet“, pagrįstai skirta beveik 6,8 tūkst. eurų bauda už draudžiamą reklamą, nusprendė teismas.
Vilniaus apygardos administracinis teismas
Vilniaus apygardos administracinis teismas / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Vilniaus apygardos administracinis teismas kovo 13 dieną atmetė „Amber Gaming“ skundą dėl Lošimų priežiūros tarnybos patikrinimo rezultatų – pasak jų, „Amber Gaming“ skatino žmones lošti ir taip pažeidė įstatymą.

„Skundžiamas įsakymas yra pagrįstas jo priėmimo metu žinomais duomenimis, nustatytomis faktinėmis aplinkybėmis bei aktualiomis teisės aktų normomis“, – BNS pranešė teismas.

2021 metų spalį gavusi vienos didžiausių šalies lažybų bendrovių „Top Sport“ skundą tarnyba atliko interneto svetainės 7bet.lt patikrinimą ir nustatė, kad joje nuo 2021 metų spalio 13 dienos iki iki 2022 metų vasario 4 dienos skelbta informacija skatino dalyvauti lošimuose, o tai pažeidė Azartinių lošimų įstatymą.

„Minėtoje svetainėje buvo užfiksuoti galimai skatinantys lošti vizualai su tekstais, aprašomi bendrovės išskirtinumai, tokiu būdu galimai skatinant dalyvauti bendrovės organizuojamuose lošimuose“, – rašoma teismo nutartyje.

„Amber Gaming“ su tarnybos išvada nesutiko ir teigė, kad tokia informacija skirta paaiškinti lažybų taisykles, pateikti pasiūlą, ne skatinti lošti.

„Lingvistinis šios teisės normos aiškinimas priešingai, negu jį aiškina pareiškėja, neabejotinai patvirtina, kad Lietuvoje draudžiama bet kokia forma ir bet kokiomis priemonėmis skleisti informaciją ar atlikti įtikinėjimo veiksmus, kurie skatintų dalyvauti lošimuose“, – teigia teismas.

2022 metų gegužę bendrovė pažeidimo dar nebuvo pašalinusi, todėl Lošimų priežiūros tarnyba ją įspėjo apie galimą licencijos sustabdymą, jei iki birželio 13 dienos ji jo nepašalins. „Amber Gaming“ tikino pakeitusi informaciją.

Teismo sprendimas dar gali būti skundžiamas Lietuvos vyriausiajam administraciniam teismui.

Anksčiau šiais metais Vilniaus apygardos administracinis teismas atmetė „Amber Gaming“ skundą dėl jai skirtos 31,46 tūkst. eurų baudos už draudžiamą reklamą tinklapyje „sofascore.com“ – jame skelbtoje reklamoje matyti, kad prie „7Bet“ buvo skelbiami šūkiai, kuriais skatinama prisijungti ir išbandyti siūlomus lošimus, be to, svetainė yra laisvai prieinama iš Lietuvos teritorijos, reklaminiai skydeliai buvo ir lietuvių kalba, skelbė teismas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas