Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Teismas: Konkurencijos taryba teisėtai rinko „Švyturio-Utenos alaus“ duomenis

Tyrimą atlikę Konkurencijos tarybos pareigūnai teisėtai rinko alaus gamybos bendrovės „Švyturys-Utenos alus“ informaciją, kuri apėmė ankstesnį nei pažeidimas laikotarpį. 
Lietuvos Respublikos konkurencijos taryba
Lietuvos Respublikos konkurencijos taryba / Pauliaus Peleckio / BNS nuotr.
Temos: 1 Teismas

Regionų administracinio teismo Vilniaus rūmai praėjusį antradienį atmetė bendrovės skundą – įmonė prašė pašalinti kai kurias praėjusių metų gegužę priimto tarybos nutarimo dalis bei iš tyrimo medžiagos pašalinti ankstesnę nei 2021-ųjų metų informaciją.

„Byloje pateikta Konkurencijos tarybos pareigūnų veikla renkant duomenis vertintina kaip nepažeidžianti Konkurencijos įstatymo nuostatų, ypač vertinant tai, kad pareiškėja nepateikė svarių priežasčių, dėl kurių prašomų pašalinti duomenų pradinėje tyrimo stadijoje nepašalinimas iš tyrimo sukeltų jai rimtas pasekmes ar neatitaisomą žalą“, – nutarė teismas. 

Pernai balandį taryba pradėjo tyrimą kilus įtarimų, jog „Švyturys-Utenos alus“ su trimis mažmeninės prekybos įmonėmis galimai derina produkcijos pardavimo kainą.  

Tarybos pareigūnai gėrimų gamintojos patalpose, be kita ko, tikrino ir įmonės darbuotojų elektroninį susirašinėjimą. 

„Švyturys-Utenos alus“ pernai gegužę tarybai pateikė skundą prašydamas iš poėmio medžiagos pašalinti informaciją, susijusią su laikotarpiu iki 2021 metų, kaip esą perteklinę ir nesusijusią su tyrimu. 

Konkurencijos taryba skundą tenkino iš dalies: iš poėmio medžiagos pašalino iš dviejų darbuotojų kompiuterių surinktą asmeninę su tyrimu nesusijusią informaciją, o likusi skundo dalis buvo atmesta. 

„Nėra pagrindo sutikti su pareiškėjos pozicija, jog Konkurencijos taryba turėjo teisę tikrinti ir gauti tik informaciją nuo 2021 metų. Nutarime pradėti tyrimą buvo aiškiai nurodyta, kad tyrimui reikalinga informacija gali patekti ir į ankstesnį laikotarpį“, – nurodė teismas.  

Konkurencijos taryba tyrimą pradėjo remdamasi įtarimų sukėlusiu 2021–2022 metų įmonių susirašinėjimu. 

Teismo sprendimas per 30 dienų gali būti skundžiamas Lietuvos vyriausiajam administraciniam teismui (LVAT).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas