Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Teismas: LB nepagrįstai skyrė 40 tūkst. eurų baudą „Flywire Europe“

Lietuvos bankas (LB) šių metų kovą nepagrįstai skyrė 40 tūkst. eurų baudą mokėjimo įstaigai „Flywire Europe“ už tai, kad 2023 metų trečiąjį ir ketvirtąjį ketvirčiais ji nesilaikė nuosavo kapitalo reikalavimų.
Pinigai
Pinigai / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Regionų administracinis teismas pranešė pirmadienį tenkinęs „Flywire Europe“ prašymą ir panaikinęs LB sprendimo dalį, kuria bendrovei skirta bauda.

„Lietuvos banko sprendimo dalis, kuria konstatuota, kad pareiškėjos padarytas pažeidimas negali būti laikomas mažareikšmiu ir yra apysunkis, neatitinka Viešojo administravimo įstatymo reikalavimų, motyvai yra formalūs, nevertinti visi (teisės akto pažeidimo pripažinimo mažareikšmiu tvarkos – BNS) apraše nurodyti kriterijai, todėl šią sprendimo dalį pripažino nepagrįsta ir neteisėta“, – antradienį pranešė teismas.  

Anot teisėjų, LB neįvertino visų jo patvirtinto aprašo kriterijų, kodėl „Flywire Europe“ pažeidimas negali būti laikomas mažareikšmiu.

Bendrovė teismo prašė panaikinti arba sumažinti baudą teigdama, kad  buvo pritaikyta neproporcinga ir netinkama poveikio priemonė, o sprendimas dėl sankcijos netinkamai motyvuotas ir pagrįstas.

Teismo sprendimas gali būti skundžiamas.

Apie baudą „Flywire Europe“ balandžio pradžioje pranešęs LB teigė, kad bendrovė pažeidimą jau yra pašalinusi. 

LB mokėjimo įstaigos licenciją įmonei suteikė 2019 metais. Tuomet skelbta, kad per savo platformą ji ketina mokymosi įstaigoms ir verslo klientams siūlyti efektyvius mokėjimo sprendimus ir tikėjosi, kad jos paslaugomis naudosis ne tik už studijas mokantys Lietuvos piliečiai, bet ir studentai iš užsienio.

Bendrovę „Flywire Europe“ 2019 metų vasarį įsteigė Jungtinės Karalystės „Flywire Payments Limited“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas