Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Teismas: „Reiz tech“ negaus 100 tūkst. eurų už pavėluotai įdiegtą žiniasklaidos registrą

Registrų centras (RC) neprivalo sumokėti beveik 109 tūkst. eurų už papildomus darbus viešosios informacijos rengėjų ir skleidėjų informacinę sistemą (VIRSIS) diegusiai bendrovei „Reiz tech“ (buvusiai „Alna Software“), nusprendė teismas.
Lietuvos apeliacinis teismas
Lietuvos apeliacinis teismas / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

„Reiz tech“ skundą trečiadienį atmetęs Lietuvos apeliacinis teismas konstatavo, kad bendrovė tinkamai nepranešė apie papildomus darbus, todėl užsakovas už tai mokėti neprivalo.

„Reiz Tech“ sutartyje nustatyta tvarka iš anksto nepranešė Registrų centrui, jog ginčo darbus laiko papildomais darbais, neinicijavo projekto pakeitimo procedūros, klausimą dėl darbų pripažinimo papildomais iškėlė tik po darbų atlikimo, todėl atsakovės neturi pagrindo už juos mokėti“, – pranešė Apeliacinis teismas.

Anot jo, savo rizika veikusios „Reiz Tech“ darbų negalima kvalifikuoti kaip papildomų, todėl jos reikalavimas pakeisti sutartį ir priteisti atlyginimą už šiuos darbus negali būti tenkinamas.

Ginčas tarp šalių kilo dėl 2019 metų rugpjūtį „Reiz tech“ laimėto beveik 240 tūkst. eurų vertės VIRSIS kūrimo ir diegimo konkurso, tačiau sistemą įdiegti įmonė vėlavo pusantrų metų, be to, dalį darbų atliko nekokybiškai, todėl turėjo juos taisyti.

Pernai lapkritį „Reiz tech“ ieškinį atmetė ir Vilniaus apygardos teismas.

Europos Sąjungos ir valstybės biudžeto lėšomis sukurtoje VIRSIS kaupiama informacija apie visus šalies viešosios informacijos skleidėjus bei rengėjus, jų vadovus, akcininkus, pajamas, įskaitant iš politinės reklamos, gautą paramą, pažeidimus, metines įmokas už transliavimą ir retransliavimą, leidinių tiražus.

VIRSIS institucijoms ir visuomenei leidžia susipažinti su žiniasklaidos priemonių savininkais, jų galimomis sąsajomis su politinėmis partijomis, žiniasklaidos priemonėmis ar kitais suinteresuotais subjektais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas