Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Teismas: „UHB Agro“ neatgaus 360 tūkst. eurų iš „Belor“ ir antstolio

Trąšų prekybos bendrovės „UHB Agro“ nuostoliai dėl verslininko Vidmanto Kučinsko anksčiau kontroliuotos ir bankrutavusios Marijampolės trąšų įmonės „Arvi fertis“ teritorijoje esančių trąšų nebus atlyginti, galutinai nusprendė teismas.
Centų monetos
Centų monetos / 123RF.com nuotr.

Lietuvos Aukščiausiasis Teismas (LAT) sausio 4-ąją dar kartą atsisakė priimti įmonės skundą, kuriuo ji siekė nepalankios nutarties peržiūrėjimo, tačiau LAT nutarė, kad skundas tinkamai neargumentuotas.

„Antrą kartą paduotame kasaciniame skunde nenurodyta naujų esminių argumentų dėl bylos peržiūrėjimo“, – rašoma LAT nutartyje.

Aukščiausiasis Teismas „UHB Agro“ skundo nepriėmė ir gruodžio 6-ąją, tačiau tuomet konstatavo, kad jis gali būti teikiamas iš naujo ištaisius trūkumus.

Bendrovė siekė, kad Vokietijos „Belor Eurofert“ kontroliuojama Lietuvos trąšų prekybos bendrovė „Belor“, viena jos akcininkių ir antstolis solidariai atlygintų 356,9 tūkst. eurų nuostolius.

2018 metų lapkritį „UHB Agro“ ir tuomet veikusi V. Kučinsko valdyta „Arvi fertis“ sudarė sutartį dėl trąšų gamybos, o 2019-ųjų sausį iš įmonės skolą „Belor“ išieškoti pradėjęs antstolis areštavo „Arvi fertis“ turtą, tarp kurio buvo ir trąšas, pagamintas „UHB Agro“ užsakymu.

Vilniaus apygardos teismas pernai kovą „UHB Agro“ ieškinį atmetė, o skundą dėl šio sprendimo išnagrinėjęs Apeliacinis teismas rugsėjį paliko jį nepakeistą.

Apeliacinis teismas pažymėjo, kad antstolio sprendimai „UHB Agro“ teisių nepažeidė, priešingai – jis veikė bendrovės naudai ir interesais, o tai, jog įmonė negalėjo išvežti savo turto iš „Arvi fertis“ teritorijos, lėmė teismo skirtos laikinosios apsaugos priemonės.

Taip pat konstatuota, kad žala, „UHB Agro“ kildinama iš fakto, kad iki ginčų išnagrinėjimo ji negalėjo išgabenti savo turto, nėra susijusi su antstolio sprendimais ir „Belor“ skundais, todėl nėra pagrindo naikinti ar keisti pirmosios instancijos teismo priimto sprendimo.

Antstolis iš bankrutavusios „Arvi fertis“ išieško 3 mln. skolą „Belor“.

Bankroto bylos jau iškeltos V. Kučinsko valdytoms „Arvi“ grupės įmonėms „Arvi kalakutai“ ir „Marijampolės pašarai“, tačiau pačiam V.Kučinskui teismai neleido paskelbti asmeninio bankroto.

Jis yra nurodęs, kad jo įsiskolinimai kreditoriams siekia 61,8 mln. eurų, o jo pajamos per mėnesį – 1,5 tūkst. eurų. Verslininkas daugiausiai skolingas „Alfa Bank“ – 38,6 mln. eurų, beveik 10 mln. eurų – Rusijos „Sberbank“, įmonei „Belor“ – 4 mln. eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas