Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Teismas: V.Kučinsko akcijų perleidimo sandoriai su Kipro bendrovėmis – neteisėti

Verslininko Vidmanto Kučinsko sandoriai, kuriais jis Kipro bendrovėms perleido įmonių „Arvi kalakutai“, „Lietuvos cukrus“ ir „Rietavo veterinarinė sanitarija“ akcijas, yra neteisėti, nutarė teismas.
Vidmantas Kučinskas
Vidmantas Kučinskas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Vilniaus apygardos teismas kovo 26 dieną patenkino Rusijos „Alfa Bank“ ir kitų „Arvi ir ko“ bei V.Kučinsko kreditorių ieškinius dėl sandorių pripažinimo negaliojančiais bei grąžino akcijas „Arvi ir ko“.

Pasak advokatų kontoros „Sorainen“ partnerio Lauryno Lukošiūno, atstovaujančio „Alfa Bank“, pasak teismo, sandoriai buvo sudaryti nesąžiningai, ne rinkos kainomis ir be realaus atsiskaitymo. Sandoriai sudaryti, už abi šalis sprendimus priimant tai pačiai asmenų grupei – V.Kučinskui ir jo aplinkos žmonėms, teigė advokatas.

„Alfa Bank“ iš V.Kučinsko ir „Arvi“ grupės bendrovių siekia atgauti daugiau kaip 20 mln. eurų skolą.

„Teismas nustatė, kad vienintelis sandorių tikslas buvo padėti išvengti „Arvi ir ko“ atsiskaitymo su kreditoriais, perkeliant vertingas akcijas naujai sukurtų Kipro bendrovių nuosavybei, nepaisant jų mokumo ir sąsajų. Tokią turto slėpimo nuo kreditorių faktinę situaciją buvo palanku susikurti tiek „Arvi ir ko“, tiek ir V.Kučinskui“, – pranešime teigė L.Lukošiūnas.

„Arvi ir ko“ teismui teigė, kad akcijų pirkimo-pardavimo sutartys nepažeidė įmonės kreditorių interesų, o priešingai – juos patenkino. Anot bendrovės, kredito įstaigos nebūtų davusios sutikimo perleisti akcijas, jeigu tai mažintų „Arvi ir ko“ turtą.

Be to, „Arvi ir ko“ pabrėžė, kad prieš perleidžiant įmonių akcijas, buvo atliktas nepriklausomas jų vertinimas, o jas perleidus rinkos verte, įmonės turtas nesumažėjo.

„Arvi ir ko“ viešųjų ryšių ir rinkodaros vadovė Gintarė Urbaitienė BNS patvirtino, kad bendrovė sprendimą planuoja skųsti Lietuvos apeliaciniam teismui.

Įmonės BNS atsiųstame komentare teigiama, kad priimti sprendimai neturi aiškumo ir pagrįstumo bei yra iki galo neišnagrinėti.

„Alfa Bank“ iš V.Kučinsko ir „Arvi“ grupės bendrovių siekia atgauti daugiau kaip 20 mln. eurų skolą.

Bankas į teismą kreipėsi sužinojęs, kad „Arvi ir ko“ naujai Kipre įsteigtoms bendrovėms perleido vertingiausią savo turtą – trijų įmonių akcijas.

Apeliacinis teismas pernai gegužę taip pat neteisėtu pripažino sandorį, kuriuo V.Kučinskas perdavė bendrovės „Vyrja“ akcijas sūnui Justui. Tuomet į teismą taip pat kreipėsi „Alfa Bank“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito