Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Telecentro pelnas šiemet mažėjo beveik dvigubai

Valstybės valdomas Lietuvos radijo ir televizijos centras (Telecentras) per tris šių metų ketvirčius uždirbo 344 tūkst. eurų neaudituoto grynojo pelno – 1,8 karto mažiau nei per tą patį laikotarpį pernai (637 tūkst. eurų).
Lietuvos radijo ir televizijos centras
Lietuvos radijo ir televizijos centras / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Tuo metu bendrovės pajamos išliko stabilios ir per tris ketvirčius siekė 15,447 mln. eurų, pranešė Telecentras.

Bendrovės vadovas Remigijus Šeris sako, kad COVID-19 pandemija išryškino nemokamos televizijos vertę ir naudą visuomenei.

„Lietuvos ir užsienio šalių patirtis rodo, kad visuotinio karantino ir izoliacijos sąlygomis tai yra vienas efektyviausių būdų pasiekti iš esmės visus socialinius sluoksnius su informaciniu ir pramoginiu turiniu, palaikyti reikiamą visuomenės informuotumą bei socialinį tonusą“, – pranešime teigė R.Šeris.

Bendrovės pelnas prieš mokesčius, nusidėvėjimą ir amortizaciją (EBITDA) sausio-rugsėjo mėnesiais siekė 4,2 mln. ir buvo 5,2 proc. mažesnis nei per 2019-ųjų devynis mėnesius.

Pajamos iš interneto, duomenų perdavimo ir IPTV verslo „Mezon“, kuris parduodamas telekomunikacijų bendrovei „Bitė Lietuva“, per devynis mėnesius padidėjo 4,1 procento. Anot Telecentro, jas didino IP televizijos paslaugos pardavimai, taip pat įgyvendinti interneto paslaugų projektai savivaldybėse, švietimo įstaigose ir kitur.

Pajamos iš radijo ir televizijos programų siuntimo paslaugų per devynis mėnesius sumažėjo 2,2 proc., tam įtakos turėjo TV transliuotojams taikomas naujas kainodaros modelis, lemiantis mažesnes kainas.

Vilniaus TV bokšto ir kavinės-baro „Paukščių takas“ pajamos šiemet sumažėjo 30 proc. dėl veiklos sustabdymo per koronaviruso pandemiją.

Vien trečiąjį ketvirtį, palyginti su tuo pačiu laikotarpiu pernai, Telecentro pajamos augo 2,1 proc. iki 5,453 mln. eurų, grynasis pelnas – 4,5 proc. iki 300 tūkst. eurų.

Rugsėjo pabaigoje Telecentro vidutinis darbuotojų skaičius pagal sąrašą buvo 296 (2019-ųjų rugsėjo pabaigoje – 305).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas