Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

TILS: Lietuva – tarp geriausiai informaciją apie RRF lėšas viešinančių šalių

Lietuva yra tarp geriausiai informaciją apie ekonomikos gaivinimo ir atsparumo didinimo plano (RRF) lėšų naudojimą skelbiančių Europos Sąjungos šalių – gavo 76 balus iš 100 ir užima trečią vietą tarp 11 valstybių, rodo „Transparency International“ Lietuvos skyriaus (TILS) ir organizacijos „Open Spending EU Coalition“ vertinimas.
Lietuva, Europos Sąjunga
Lietuva, Europos Sąjunga / 123rf.com nuotr.

Daugiausiai balų vertinime surinko Bulgarija (85 balai) ir Estija (80 balų), mažiausiai – Čekija (36 balai) ir Rumunija (29 balai). Vertintos šalys vidutiniškai surinko 60 balų, pranešė TILS.

Vertinant, kiek informacijos šalys atskleidžia apie RRF lėšų panaudojimą, Lietuva surinko 72 balus iš 100, o vertinant, kiek patogiai pateikiami duomenys, Lietuva gavo 93 balus iš 100 ir pasirodė geriausiai iš visų vertintų valstybių.

Tyrime vertinta Bulgarija, Čekija, Estija, Kroatija, Latvija, Lenkija, Lietuva, Rumunija, Slovakija, Slovėnija, Vengrija. Lenkija balų negavo, kadangi vertinimo metu nebuvo pradėjusi leisti RRF lėšų.

Europos Sąjunga pandemijos ekonominiam ir socialiniam poveikiui sušvelninti ES šalims skiria iki 672,5 mlrd. eurų, iš kurių Lietuvai numatyta 2,225 mlrd. eurų dotacijoms ir iki 3 mlrd. eurų paskoloms.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas