Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tiriant pinigų plovimą Libane, Europoje įšaldyta 120 mln. eurų

Prancūzija, Vokietija ir Liuksemburgas per didelę operaciją, susijusią su pinigų plovimu Libane, konfiskavo ir įšaldė turto už 120 mln. eurų, pirmadienį pranešė Europos Sąjungos teisminio bendradarbiavimo agentūra.
Eurai
Eurai / 123RF.com nuotr.

„Konfiskuoti penki objektai Vokietijoje ir Prancūzijoje, taip pat [įšaldytos] kelios bankų sąskaitos“, – sakoma Eurojusto pareiškime.

Hagoje įsikūręs Eurojustas nurodė, kad penktadienio operacija buvo nukreipta prieš penkis asmenis, įtariamus daugiau kaip 330 mln. dolerių (300 mln. eurų) valstybės lėšų išgrobstymu Libane nuo 2002 iki 2021 metų.

Vokietijoje buvo konfiskuoti trys objektai, iš viso verti 28 mln. eurų, ir kito turto už 7 mln. eurų.

Prancūzijoje konfiskuoti du 16 mln. eurų vertės objektai Paryžiuje ir banko sąskaita su 2,2 mln. eurų, o Liuksemburge buvo įšaldyta banko sąskaita su maždaug 11 mln. eurų, nurodė Eurojustas.

Agentūra nepateikė detalių apie įtariamuosius ir nurodė, kad „jie laikomi nekaltais, kol neįrodyta kitaip“.

Prancūzų kovos su kyšininkavimu prokuratūra pernai pradėjo tyrimą dėl krizės ištikto Libano centrinio banko vadovo Riado Salameh asmeninio turto.

Prokurorai aiškinasi įtariamus R. Salameh ryšius su nusikalstamu susivienijimu ir pinigų plovimu, sakė šaltiniai teismų sistemoje. Prieš tai panašų žingsnį žengė Šveicarija.

Nuo 1993 metų centrinio banko vadovo poste dirbantį R.Salameh, kurį kažkada girdavo politikos ir verslo lyderiai, buvusio laikinojo premjero Hassano Diabo vyriausybė ne kartą kaltino dėl Libano svaro žlugimo.

Libano visuomenė įtaria jį ir kitus aukšto rango pareigūnus per 2019 metų sukilimą pervedinėjus pinigus į užsienį, nors paprasti žmonės to daryti negalėjo.

71 metų R.Salameh, buvęs „Merrill Lynch“ bankininkas, teisinosi ir tvirtino, kad yra verčiamas šalies finansinių bėdų atpirkimo ožiu.

Jo advokatai taip pat ragino pradėti tyrimą ir sakė, kad taip galėtų pamatyti bylą, kurios turinį „visiškai ginčija“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai