Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Transporto, apgyvendinimo ir paslaugų sektorius per ketvirtį augo 1 proc.

Transporto, apgyvendinimo ir paslaugų įmonių apyvarta (be PVM) pirmąjį šių metų ketvirtį siekė 8,3 mlrd. eurų – 1 proc. daugiau nei 2021 metų ketvirtąjį ketvirtį. Nepašalinus sezono ir darbo dienų skaičiaus įtakos ji smuko 6 proc., pranešė Statistikos departamentas.
Viešbutis
Viešbutis / 123RF.com nuotr.

Šiame sektoriuje šiemet labiausiai augo veterinarijos (46,5 proc.) bei viešbučių ir kitų apgyvendinimo įmonių apyvarta (28 proc., nepašalinus sezono ir darbo dienų skaičiaus įtakos – 16,1 proc.). Pastarųjų apyvarta (be PVM) siekė 51,5 mln. eurų (to meto kainomis).

Vien paslaugų įmonių apyvarta (be PVM) pirmąjį ketvirtį buvo 4,3 mlrd. eurų – 5,7 proc. daugiau (5,6 proc. mažiau). Augo meninės, pramoginės ir poilsio organizavimo įmonių pajamos – 19,6 proc. (mažėjo 4 proc.), teisinės ir apskaitos įmonių – 13,3 proc. (4,9 proc.) ir leidybos įmonių – 13,2 proc. (4,4 proc.).

Oro bei sausumos transporto ir transportavimo vamzdynais įmonių pajamos augo atitinkamai 12,8 ir 3,7 proc. (sumažėjo 7,2 ir 6 proc.), tuo metu informacinių paslaugų bei reklamos ir rinkos tyrimo įmonių pajamos smuko atitinkamai 23,9 ir 2,8 proc. (39,2 ir 19,8 proc.).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas