Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Trumpas tikisi G-7 viršūnių susitikime išspręsti nesutarimus dėl prekybos

JAV prezidentas Donaldas Trumpas penktadienį pranešė, kad nori pasinaudoti Didžiojo septyneto (G-7) viršūnių susitikimu „neteisingiems“ prekybos susitarimams su JAV partnerėmis ištaisyti.
Donaldas Trumpas
Donaldas Trumpas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Nekantriai laukiu, kada galėsiu ištaisyti neteisingas prekybos sutartis su G-7 šalimis. Jeigu to nebus, mums bus dar geriau!“ – parašė D.Trumpas vienoje iš virtinės penktadienio rytą socialiniame tinkle „Twitter“ paskelbtų žinučių, artėjant penktadienį prasidėsiančiam dviejų dienų viršūnių susitikimui Kanadoje.

Amerikos artimiausios sąjungininkės nerimastingai laukia susitikimo su D.Trumpu Didžiojo septyneto viršūnių susitikime, baimindamosi, kad JAV įvestų muitų sukeltas galingiausių narių nepasitenkinimas gali išardyti jų klubą.

Likus keturioms dienoms iki istorinio D.Trumpo susitikimo Singapūre su Šiaurės Korėjos lyderiu Kim Jong Unu, JAV prezidentas turėtų Kanadoje tikėtis šaltesnio priėmimo.

Dauguma šalių yra nepatenkintos D.Trumpo sprendimu nustatyti muitus iš šešių G-7 valstybių partnerių importuojamam plienui ir aliuminiui.

Be to partnerių santykiams pakenkė JAV sprendimas trauktis iš Irano branduolinės sutarties ir Paryžiaus klimato sutarties.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas