Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

TVF 1,5 karto didina finansavimą Moldovai įveikti karo kaimyninėje Ukrainoje padarinius

Tarptautinis valiutos fondas (TVF) antradienį paskelbė sprendimą 267 mln. JAV dolerių verte padidinti galiojantį finansinės paramos Moldovai paketą, kad padėtų šiai valstybei susidoroti su karo kaimyninėje Ukrainoje padariniais.
Moldovos vėliava
Moldovos vėliava / „Scanpix“/ITAR-TASS nuotr.

Anot TVF pranešimo, šios lėšos papildys 40 mėnesių trukmės 558 mln. dolerių vertės lengvatinio kreditavimo programą, dėl kurios sutarta pernai gruodį, tačiau tai dar turi patvirtinti šio pasaulinio krizių skolintojo valdyba.

„Dėl karo Ukrainoje Moldovos ekonomika smarkiai nukentėjo“, – sakė TVF misijos vadovas Rubenas Atoyanas.

„Ši papildoma finansinė parama padės patenkinti skubius [Moldovos] mokėjimų balanso finansavimo poreikius, atsiradusius dėl stiprių išorinių sukrėtimų, tokių kaip karas Ukrainoje ir tarptautinės sankcijas Rusijai bei Baltarusijai“, – pridūrė jis.

Moldova – viena skurdžiausių šalių Europoje – susiduria su karo pabėgėlių antplūdžiu bei sparčiu maisto produktų brangimu, taip pat su šokiruojančiu gamtinių dujų kainų šuoliu, kurį sukėlė išskirtiniai Rusijos monopolinio dujų tiekėjo „Gazprom“ veiksmai šios valstybės atžvilgiu.

Pasaulio bankas antradienį pranešė apie 100 mln. JAV dolerių finansinę paramą, o paėjusią savaitę Berlyne vykusioje finansinių donorų konferencijoje buvo sutarta padėti Moldovai 659,5 mln. eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas