Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

TVF atstovai netrukus vyks į Argentiną

Tarptautinis valiutos fondas (TVF) tęsia diskusijas su Argentina ir artimiausiu metu išsiųs misiją į Buenos Aires, antradienį pranešė TVF atstovas.
Tarptautinis valiutos fondas
Tarptautinis valiutos fondas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Atidžiai stebime pastarojo meto įvykius Argentinoje ir tęsiame dialogą su institucijomis, rengiančiomis politinius planus, skirtus įveikti sunkią padėtį, kurioje atsidūrė šalis, – sakoma TVF atstovo Gerry Rice pranešime. – TVF komanda netrukus išvyks į Buenos Aires.“

Praėjusią savaitę šalyje sustiprėjo ekonominė krizė, kai prezidentas Mauricio Macri patyrė triuškinamą pralaimėjimą pirminiuose rinkimuose, o jo ekonomikos ministras atsistatydino kritus nacionalinės valiutos vertei.

Reitingų agentūros penktadienį sumažino Argentinos kredito reitingą, iš šalies traukiantis investuotojams ir blogėjant perspektyvoms.

Centro kairiųjų kandidatas Alberto Fernandezas, kuris dabar yra favoritas pakeisti M.Macri, abejoja ​​reformų programa, kuriai TVF skyrė 56 mlrd. JAV dolerių.

A.Fernandezas pareiškė, jog šalis „praktiškai“ nevykdo savo įsipareigojimų ir turėtų iš naujo derėtis dėl TVF paskolos.

TVF pagyrė M. Macri administracijos veiklą ir teigė, kad griežto taupymo reformos jau buvo pradėjusios duoti rezultatų, galėjusių paskatinti ekonomikos augimą.

Kol kas pagal trejų metų trukmės paskolų programą Fondas Argentinai suteikė šiek tiek daugiau nei 44 mlrd. JAV dolerių, tačiau daugelis ekonomistų teigia, kad šios sumos nepakaks Argentinos ekonomikos nuosmukiui sustabdyti.

Naujasis M.Macri paskirtas ekonomikos ministras Hernanas Lacunza antradienį pažadėjo stabilizuoti nacionalinę valiutą ir suvaldyti valstybės finansus.

„Valiutos kurso užtikrinimas yra prioritetinis tikslas, – žurnalistams pažymėjo H.Lacunza. – Garantuojame, kad bus laikomasi fiskalinių tikslų.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi
Reklama
„Teleloto“ naujienos ne tik tarp vedėjų: nuo šiol laimės visi studijos žaidėjai
30 metų su ypatingais vaikais dirbanti mokytoja Irutė: neįsivaizduoju, kaip galime skirstyti vaikus