Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

TVF patvirtino 6 mlrd. JAV dolerių paskolą Pakistanui

Tarptautinis valiutos fondas (TVF) trečiadienį patvirtino 6 mlrd. JAV dolerių trejų metų trukmės paskolą Pakistanui, siekdamas padėti šios Pietų Azijos šalies ekonomikai atsigauti.
Įspūdingas arbūzų iškrovimo uostas Pakistane
Įspūdingas arbūzų iškrovimo uostas Pakistane / Vida Press nuotr.

TVF valdybai pritarus, fondas nedelsdamas skyrė 1 mlrd. JAV dolerių Pakistanui ir pareiškė, kad programa siekiama „paremti valdžios institucijų ekonominės reformos programą“ bei padėti „sumažinti ekonominį pažeidžiamumą ir paskatinti tvarų bei subalansuotą augimą.“

Vėliau TVF ketina kas ketvirtį peržiūrėti Pakistano rezultatus 39 mėnesių laikotarpiu ir palaipsniui skirti papildomą paramą.

Pakistano vyriausybė praėjusį mėnesį susitarė dėl paskolų programos ir paskelbė apie planus mažinti civilines išlaidas bei įšaldyti karines išlaidas, tuo pačiu pažadėdama iš esmės padidinti pajamas, kad būtų sustabdytas didėjantis fiskalinis deficitas, ir įsipareigojo surinkti 5,5 trln. rupijų (36 mlrd. JAV dolerių) mokesčių.

Šalies gyventojų nerimą kelia tokios problemos kaip pakartotinė rupijos devalvacija, sparčiai didėjanti infliacija bei augančios komunalinės išlaidos, tuo tarpu valdžios institucijos jau seniai suka galvą dėl to, kaip surinkti mokesčius.

„Pakistanas susiduria su sudėtinga ekonomine aplinka, nedžiuginančiu augimu, didėjančia infliacija, dideliu įsiskolinimu ir silpna išorine padėtimi“ – nenuosaikios politikos „palikimu“, birželį pareiškė TVF misijos vadovas Ernestas Ramirezas Rigo.

Sutartyje numatytas pirminis biudžeto deficito tikslas – 0,6 proc. bendrojo vidaus produkto, atmetus skolos aptarnavimo išlaidas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito