Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

TVF skirs paramą 28 skurdžiausioms pasaulio šalims

Tarptautinis valiutos fondas (TVF) pirmadienį patvirtino naują skubios pagalbos 28 skurdžiausioms pasaulio šalims paketą, siekdamas padėti minėtoms šalims sumažinti valstybės skolą ir efektyviau kovoti su neigiamais koronaviruso pandemijos padariniais.
Tarptautinis valiutos fondas
Tarptautinis valiutos fondas (TVF) / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Paramos paketas, panašus į balandžio viduryje priimtą priemonę, kuri tuo metu buvo skirta 25 šalims, padės valstybėms padengti mokėjimus TVF per ateinančius šešis mėnesius bei „išlaisvinti ribotus finansinius išteklius gyvybiškai svarbioms skubios medicinos ir kitoms pagalbos priemonėms“ pandemijos metu.

28 šalys, šį kartą gausiančios paramą, yra Afganistanas, Beninas, Burkina Fasas, Burundis, Centrinės Afrikos Respublika, Čadas, Komorai, Kongo Demokratinė Respublika, Džibutis, Etiopija, Gambija, Gvinėja, Bisau Gvinėja, Haitis, Liberija, Madagaskaras, Malavis, Mozambikas, Nepalas, Nigeris, Ruanda, San Tomė ir Prinsipė, Siera Leonė, Saliamono salos, Tadžikistanas, Tanzanija, Togas ir Jemenas.

Į šį sąrašą gali būti įtrauktas ir Malis, tačiau delsiama, nes „trūksta aiškumo, ar tarptautinė bendruomenė pripažįsta / laiko dabartinį karinį režimą Malio vyriausybe“, pridūrė TVF.

Parama bus teikiama per Katastrofų suvaldymo ir pagalbos fondą (CCRT), kuris suteikia TVF galimybę skirti dotacijas vargingiausioms ir pažeidžiamiausioms šalims, susidūrusias su stichinėmis nelaimėmis ar visuomenės sveikatos krizėmis.

Jei CCRT turės pakankamų išteklių, dotacijos gali būti teikiamos dvejų metų laikotarpiu iki 2022 metų balandžio vidurio, o jų bendra suma sieks 959 mln. JAV dolerių.

TVF tikslas yra skirti CCRT 1,4 mlrd. JAV dolerių, kad fondas taip pat galėtų patenkinti ateityje kilsiančius poreikius.

Iki šiol kelios šalys, įskaitant Jungtinę Karalystę, Japoniją, Vokietiją, Nyderlandus, Šveicariją, Norvegiją, Kiniją, Meksiką, Švediją, Bulgariją, Liuksemburgą ir Maltą, į fondą įnešė 506,5 mln. JAV dolerių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai