Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

TVF vadovė paragino atidėti ES ir JK prekybos susitarimo sudarymo terminą

Tarptautinio valiutos fondo (TVF) vadovė Kristalina Georgieva ketvirtadienį pasiūlė Didžiajai Britanijai ir Europos Sąjungai (ES) pratęsti terminą, skirtą sudaryti prekybos susitarimą po „Brexito“, atsižvelgiant į koronaviruso keliamą neapibrėžumą.
Tarptautinis valiutos fondas (TVF)
Tarptautinis valiutos fondas (TVF) / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Patarčiau ieškoti būdų, kaip sumažinti šį neapibrėžtumo elementą vardan visų – Jungtinės Karalystės, ES ir viso pasaulio – interesų“, – BBC televizijai pareiškė K.Georgieva, paklausta, ar patartų pratęsti terminą.

„Labai tikiuosi, kad visi politikos formuotojai susimąstys apie tai“, kaip sumažinti neapibrėžumą, pridūrė TVF vadovė.

„Padėtis ir taip yra sudėtinga, neapsunkinkime jos dar labiau“, – pridūrė ji.

TVF šią savaitę perspėjo, kad koronaviruso pandemija stumia pasaulio ekonomiką į giliausią recesiją per šimtmetį, ir sumažino pasaulio ekonomikos augimo prognozę šiems metams 3 procentais. Organizacija įspėjo, kad krizė gali dar pasunkėti.

Tuo tarpu Didžiosios Britanijos ir Europos Sąjungos pareigūnai susitarė suplanuoti tris naujus derybų dėl prekybos po „Brexito“ ratus ir jau kitą savaitę surengs vaizdo konferenciją, kad pratęstų koronaviruso epidemijos nutrauktas derybas.

Visgi bendrame ES derybininko Michelio Barnier ir JK atstovo Davido Frosto raginime nebuvo jokių užuominų apie tai, kad reikėtų atidėti JK išėjimo iš bloko pabaigą po gruodžio 31 dienos.

Didžiosios Britanijos ministras pirmininkas Borisas Johnsonas pareiškė, kad nekyla abejonių dėl JK išėjimo iš bloko, nors kurie stebėtojai perspėjo, kad dėl COVID-19 pandemijos greitas susitarimas tapo neįmanomu.

Manoma, kad JK vyriausybė trečiadienį nuspręs pratęsti visoje šalyje įvestą karantiną dar 3 savaitėms. Šalyje nuo viruso jau mirė apie 13 tūkst. žmonių.

Pasak vyriausybės, šiemet Didžiosios Britanijos ekonomika gali susitraukti 13 proc., jei karantinas tęsis tris mėnesius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas