Tyrimas: amerikiečiai dėl kylančių kainų vis rečiau eina į restoranus

Jungtinių Valstijų restoranai jau šeštą ketvirtį iš eilės sulaukia mažiau lankytojų. Daugiausia tam įtakos turi kylančios patiekalų kainos, rodo tyrimų bendrovės „The NPD Group“ duomenys.
Restoranas
Restoranas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Ekspertai pažymi, kad paskutinį kartą toks ilgas laikotarpis, kai mažėjo restoranų lankytojų skaičius, buvo fiksuojamas tik finansų krizės ir recesijos JAV metu 2008–2009 metais.

Šeimyninių apsilankymų restoranuose skaičius antrąjį šių metų ketvirtį sumažėjo 4 proc., palyginti su tuo pačiu laikotarpiu prieš metus. O pietus ar vakarienę restorane sau leidžia 3 proc. mažiau amerikiečių.

Verta paminėti, kad greitojo maitinimo restoranų lankomumas nepakito: šiam segmentui vis dar tenka didžio dalis – 83 proc. – viso viešojo maitinimo sektoriaus JAV.

NPD duomenys rodo, kad vidutinė sąskaita restorane padidėjo 2,6 proc. – daugiausiai per kelerius pastaruosius metus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų