Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Ukrainoje gimė išskirtinių batelių vizija: juos avės ne kiekviena moteris

„Štai jie – vienetiniai bateliai iš karakulio avies kailio“, – naujausio gaminio, kurio dar nėra parduotuvės Odesoje lentynose, nuotrauką telefone mums rodo verslininkas Aleksandras Palarijevas. Kaip atrodys išskirtiniai aukštakulniai, toli gražu ne kiekvienos damos kišenei, Lietuvos žurnalistai išvydo lankydamiesi Frumušika Nova kaime, kurį naujam gyvenimui prikėlė A.Palarijevas.

Besarabijos stepių kaime prie Moldovos sienos A.Palarijevas, kuris save pristato 51 proc. moldavu, teigė apie šį moterų apavą išgirdęs vos prieš dvi dienas – sūnus Michailas pagaliau parodė avalynės pavyzdį iš karakulio avies kailio. Michailas, sėdėdamas ant vieno iš turizmo komplekso namelių laiptų ir stebėdamas pargintas karakulines avis, su šypsena pasakojo apie ilgai brandintą idėją.

Neapsirikite tai – ne juodos spalvos bateliai. Tai – vidurnakčio spalva, – apie maždaug 1000 Eur. kainuosiančius batelius pasakojo Michailas Palarijevas.

„Aš ilgai mąsčiau, net tėvui nepasakojau apie tai. Pagaliau turime pavyzdį. Neapsirikite, tai – ne juodos spalvos bateliai. Tai – vidurnakčio spalva“, – apie maždaug 1000 eurų kainuosiančius aukštakulnius pasakojo Michailas Palarijevas.

„Frumušika“ moldavų kalba reiškia gražuolė. Taigi Frumušika Nova lietuviškai skambėtų kaip „Naujoji Gražuolė“. Verslininkas A.Palarijevas čia įkūrė didžiausią Europoje avininkystės ūkį. Maždaug 20 val. vakaro avių bandos – „otaros“ – juda kalvomis girdyklų ir nakvynės fermų link.

15min.lt/Kristinos Aksamitaitės nuotr./„Frumušika“ moldavų kalba reiškia gražuolė. 15min.lt viešėjo Frumušika Nova (Naujojoje Gražuolėje“ – liet.).
15min.lt/Kristinos Aksamitaitės nuotr./„Frumušika“ moldavų kalba reiškia gražuolė. 15min.lt viešėjo Frumušika Nova (Naujojoje Gražuolėje“ – liet.).

Jas pargynus ir leidžiantis saulei A.Palarijevas pasakojo, kad čia auginamos karakulio avys labai produktyvios.

„Iš jų – mėsa, pieno produktai, tačiau svarbiausia – kailio išgavimas, iš kurio siuvami gaminiai mūsų mylimoms moterims“, – sakė ūkio šeimininkas. Jo teigimu, kol kas fortūna jų pusėje – verslas sėkmingai vystosi.

Įpareigoja šeimos pavardė

Odesoje įsikūręs kailio gaminių, tarp kurių iš dviejų dienų ėriukų siūti kailiniai, salonas.

Žinoma, dabartiniai įvykiai (įtampa Ukrainos rytuose – 15min.lt) truputį viskas pristabdė, – prisipažino verslininkas.

„Trejus metus galvojome, kaip pavadinti šį projektą, ir nusprendėme, kad tam puikiai tiks šeimos pavardė. Šį projektą kuruojantis jaunesnysis sūnus Michailas tokiu būdu įpareigotas suvokti, kad prisiima atsakomybę ir negali pažeminti mūsų pavardės“, – apie kailio gaminių saloną kalbėjo A.Palarijevas.

Kiekvienais metais šeimos atstovai skrenda į karakulio avies kailio parodas, vykstančias Milane bei Singapūre. „Tai dabar madinga. Mes tai pajautėme. Atėjo karakulio laikas. Žinoma, dabartiniai įvykiai (įtampa Ukrainos rytuose – 15min.lt) truputį viską pristabdė“, – prisipažino verslininkas.

Paklaustas, ar nejaučia konkurencijos, jis tvirtino, kad konkurentų jie tiesiog neturi. „Todėl tai labai ilgalaikės investicijos. Manau, kad po manęs dar bus daug šeimos atstovų, kurie tęs šį verslą“, – vylėsi jis.

15min.lt svečiavosi ir kailinių gaminių salone Odesoje, kuriame gyvūnų teisių gynėjai tikrai nenudžiugtų. 30 tūkst. grivinų (apie 1300 eurų) – maždaug tiek kainuoja prabangūs karakulio kailiniai. Salone galima rasti ne tik vien karakulio kailinių, bet ir tokių, kurie maišyti su kašmyru, oda, norka.

Parduodamos kepurės, įvairios apykaklės, kailinės rankinės. Pagalvota ir apie vaikus – jiems taip pat pasiūti specialūs kailinukai bei žaislai. Tiesa, minėtų batelių ten neteko išvysti. Jie gaminami pagal individualų užsakymą, o jų šeimininkei šio apavo tektų palaukti apie dvi savaites.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas