Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Ukrainos šalys kreditorės suteikė garantijas naujai TVF programai

Ukrainos šalių kreditorių grupė, dalyvaujant Tarptautinio valiutos fondo (TVF) ir Pasaulio banko atstovams, suteikė finansines garantijas naujai TVF išplėstinio Ukrainos finansavimo programai, pranešė fondo vykdomosios direktorės pavaduotojas Vladyslavas Raškovanas.
Tarptautinis valiutos fondas (TVF)
Tarptautinis valiutos fondas (TVF) / 123RF.com nuotr.

„Garantijų suteikimas numato pratęsimą skolos grąžinimo kreditorių grupės valstybėms pauzę (standstill) TVF programos galiojimo laikotarpiu (2023-2027 metais). Kai tik padėtis Ukrainoje stabilizuosis, bet ne anksčiau kaip iki TVF programos užbaigimo, kreditorių grupė ketina atnaujinti diskusijas dėl Ukrainos skolos tvarumo atkūrimo“, – informavo jis.

Grupės pareiškime nurodoma, kad atitinkamą sprendimą turėtų priimti ir privatūs kreditoriai.

„Grupė ragina visus kitus oficialius dvišalius kreditorius kuo greičiau susitarti su Ukraina dėl bent jau tokio pat palankaus skolos režimo“, – pažymima pareiškime.

Tikimasi, kad derybos su komerciniais kreditoriais dėl naujo Ukrainos skolos restruktūrizavimo prasidės kitų metų pradžioje ir bus baigtos ne vėliau kaip 2024-ųjų viduryje, skelbia Ukrainos finansų ministerija.

2022-ųjų liepą Ukrainos kreditorių grupė, kurią sudaro Kanada, Prancūzija, Vokietija, Japonija, Jungtinė Karalystė ir JAV, pareiškė sustabdanti Ukrainos valstybės skolos aptarnavimą iki 2023 metų pabaigos bei paragino Ukrainos tarptautinių skolinių vertybinių popierių turėtojus priimti Kyjivo pasiūlymą atidėti mokėjimus dvejiems metams. Tai kiek vėliau ir įvyko.

Praėjusią savaitę TVF pranešė pasiekęs susitarimą su Ukraina dėl apytikriai 15,6 mlrd. JAV dolerių vertės naujos išplėstinio finansavimo programos (EFF) 48 mėnesių laikotarpiui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas