Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

V.Janulevičius iš verslo misijos Uzbekistane: aptarėme prielaidas aktyvinti ekonominį bendradarbiavimą

Šią savaitę Uzbekistane vyksta Lietuvos pramonininkų konfederacijos (LPK) organizuojama verslo misija. Misijoje, vadovaujamoje LPK prezidento Vidmanto Janulevičiaus, dalyvauja 13-os Lietuvos transporto ir logistikos, jūrų krovos, informacinių technologijų ir draudimo paslaugų, maisto produktų gamybos įmonių atstovai, rašoma Lietuvos pramonininkų konfederacijos pranešime žiniasklaidai.
Vidmantas Janulevičius
Vidmantas Janulevičius / Pauliaus Peleckio / BNS nuotr.

Taškente verslo misijos dalyviai, kartu su čia vizito atvykusiu Lietuvos susisiekimo viceministru Juliumi Skačkausku, dalyvavo dvišaliame verslo forume. Susitiko su Uzbekistano transporto viceministru Žasurbeku Čorijevu, Uzbekistano Prekybos ir pramonės rūmų (PPR), Uzbekistano tarptautinių vežėjų automobiliais asociacijos atstovais, Uzbekistano išorinės darbo migracijos agentūros vadovybe, kitų šios šalies įmonių ir organizacijų atstovais.

Kaip pažymėjo V.Janulevičius, LPK su Uzbekistano prekybos ir pramonės rūmais bendradarbiavimo sutartį yra pasirašiusi dar 2014 m., tačiau dabar stebimas dvišalio ekonominio bendradarbiavimo suaktyvėjimas. Tą, pasak jo, rodo auganti Uzbekistano ir Lietuvos prekybos apyvarta, kuri dabar sudaro apie pusę milijardo eurų. Visgi, anot LPK prezidento, yra dar daug neišnaudoto potencialo.

„Geopolitiniai pokyčiai paskatino Lietuvos verslą diversifikuotis ir aktyviau žvalgytis galimybių naujose rinkose. LPK, drauge su mūsų šalies ekonominės diplomatijos atstovais, padeda verslui šiame pokyčių etape pasiekti reikiamus kontaktus, transliuoti skirtingų šalies pramonės sektorių lūkestį, kuo geriau pristatyti savo potencialą ir katalizuoti verslo ryšių mezgimą. Tuo pačiu – visose mūsų pastarųjų metų misijose lydi esminė žinutė: pabrėžiame savo principingą poziciją agresorių ir jiems taikomų sankcijų laikymosi atžvilgiu", – sako V.Janulevičius.

Pasak LPK prezidento, Taškente vykusiame verslo forume ir susitikimuose kalbėta, apie tai, kas leistų sparčiau plėtoti dvišalius prekybinius santykius.

„Gerą įspūdį apie mūsų galimybės plėtoti abipusę pridėtinę vertę kuriančius verslo ryšius paliko susitikimai su Uzbekistano išorinės darbo migracijos agentūros vadovais. Su jais aptarėme, kaip, pavyzdžiui, biurokratinių procedūrų supaprastinimas padėtų bendradarbiauti. Geras indikacijas apie bendradarbiavimo perspektyvas siunčia ir sėkmingai įvykę transporto, logistikos, maisto, muitinės ir baldų gamybos sektorių atstovų susitikimai", – pažymėjo V.Janulevičius.

Uzbekistano PPR pirmininkas Davronas Vakhabovas, susitikime su LPK prezidentu, pasiūlė nagrinėti galimybes Lietuvos verslui dalyvauti sukuriant Uzbekistane konteinerių terminalą, taip pat šioje šalyje plėtojant žemės ūkio

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas