Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
01 02

175 vadovams Lietuvoje šiuo metu draudžiama vadovauti: sąraše – barų asociacijos prezidentas, buvęs Seimo narys

Į asmenų, kuriems metus ar kelerius draudžiama užimti vadovaujančias pareigas įmonėse ar organizacijose, sąrašą gruodžio pabaigoje buvo įrašytos 175 pavardės. Tarp jų yra žinomų verslininkų, kurie teismo nubausti dėl kartelinių susitarimų, buvęs Seimo narys, barų asociacijos prezidentas ir šiuo metu teisėsaugos tiriamoje „Eimeta“ istorijoje dėl nepristatomų prekių figūruojanti darbuotoja.
Vadovas
Vadovas / Shutterstock nuotr.

Beveik prieš ketverius metus „Registrų centras“ viešai pradėjo skelbti informaciją apie asmenis, kuriems teismo sprendimu yra apribota teisė užimti vadovaujančias pareigas įmonėse ar organizacijose.

Vadovų, patekusių į šį sąrašą, skaičius beveik nekinta. 2020 m. sausį sąraše buvo beveik 200 fizinių asmenų, o 2023 m. gruodžio pabaigoje – 175 pavardės.

„Registrų centro“ atstovas Mindaugas Samkus 15min tvirtino, kad šiemet per sausį–rugsėjį į fizinių asmenų, kuriems apribota teisė eiti viešojo ir privataus juridinio asmens vadovo pareigas ar būti kolegialaus valdymo organo nariu, sąrašą buvo įtraukti 68 asmenys, 2022 metais per analogišką laikotarpį – 45, o 2021 metais – 35.

Šiame sąraše – ir žinomos pavardės, kaip buvęs „Panevėžio statybos tresto“ (PST) vadovas Dalius Gesevičius ar Naktinės ekonomikos asociacijos „NaktA“ prezidentas Raimondas Pranka. Beje, šiame sąraše yra ir Lina Krasauskaitė, kuri nors oficialiai ir nevadovauja, tačiau figūruoja didelio pasipiktinimo dėl nepristatytų prekių sulaukusios parduotuvės „Eimeta“ veikloje, apie kurią rašė 15min.

Tad, už ką šie ir kiti vadovai atsidūrė šiame sąraše? Kiek laiko jie negali vadovauti? Kokių dar pavardžių čia galima rasti? Tuo ir domėjosi 15min.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas