Metinė prenumerata tik 7,99 Eur! Karūnuokite savaitgalį kokybišku turiniu.
Išbandyti

Vadovas: rekordinės grūdų kainos šiemet augins „East West Agro“ rezultatus

Žemės ūkio technikos ir grūdų sandėliavimo įrangos prekybos bendrovė „East West Agro“, pernai beveik dukart auginusi pelną ir penktadaliu – pardavimus, šiemet toliau tikisi augti. Pasak įmonės vadovo, augimą skatins rekordinės grūdų bei trąšų kainos ir prognozuojamas didelis derlius.
Gediminas Kvietkauskas
Gediminas Kvietkauskas / Asmeninio archyvo nuotr.
Temos: 2 Verslas Grūdai

„Neprarandame ambicijų išlikti tame pačiame lygyje šiemet, tikimės traktorių ir kombainų pardavimų augimo, šiemet palankūs metai pakovoti dėl pirmos pozicijos rinkoje“, – ketvirtadienį „Nasdaq“ listinguojamų bendrovių vadovų susitikime su investuotojais sakė Gediminas Kvietkauskas.

Pasak jo, žemės ūkio sektorius pastaruoju metu išgyvena labai gerus laikus – tai, anot jo, atsispindi vidutinėse rapsų, kviečių kainose, kurios yra rekordinės ir gali toliau augti.

„Prielaidų, kad kainos kris, nėra. Sakoma, kad karo indėlis grūdų kainoje yra apie 80 eurų, ne karo kainoje vis dar būtų labai palankios ir geros sąlygos. Agrosektorius nusitiekęs optimistiškai, derlius numatomas aukščiau nei vidutinis, į labai gerą pusę“, – sakė įmonės vadovas.

Pasak jo, pabrangusios trąšos įmonei taip pat turi teigiamos įtakos, nes leidžia parduoti daugiau išmanios technikos.

„Žemdirbys, ūkio savininkas yra priverstas efektyviai naudoti trąšas ir dėti jas ten, kur reikia, o mes turime galimybę pardavinėti išmanią techniką, kuri geba tą daryti, tai didina mūsų aukštesnio pelningumo produktų potencialą augti ir parduoti jų daugiau“, – teigė G.Kvietkauskas.

„Esame gerose sąlygose – galimai turėsime rekordiškai gerą derlių ir rekordiškai didelę kainą, mūsų klientų potencialas investuoti yra didelis“, – kalbėjo jis.

Įmonės grynasis pelnas pernai augo 1,7 karto iki 2,05 mln. eurų, pajamos siekė 35,6 mln. eurų – 21 proc. didesnės negu 2020 metais (29,4 mln. eurų).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pastatus įdomiais daro ne tik fasadai: kodėl svarbu, kad jie galėtų pasakoti istorijas?
Reklama
Gal pats metas dalyvauti „Saulėlydžio“ sagos maratone? Visos dalys jau „Telia Play“ platformoje
Reklama
Parama gamtai gali būti ir tvaresnė, ir stilinga: „Lidl“ ir Lietuvos jūrų muziejus pristato unikalią suvenyrų kolekciją
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Užsisakykite
15min naujienlaiškius