Paskutinė akcijos diena! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Valdantiesiems ketinama pristatyti antiinfliacinį planą

Vyriausybės atstovai trijų valdantiesiems priklausančių frakcijų nariams žada pristatyti antiinfliacinį planą, apimantį galimas išmokas mažiausiai uždirbantiems žmonėms, pensininkams, įskaitant kompensacijas už šildymą, dujas ir elektrą.
Seime svarstomas Partnerystės įstatymas
Seimas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Apie tai, kad ketvirtadienį planuojama koalicijos atstovams pristatyti priemones, padėsiančias gyventojams susimažinti išlaidas dėl kylančių kainų, išvakarėse per Biudžeto ir finansų komiteto posėdį pranešė jo pirmininkas Mykolas Majauskas.

Finansų ministrės atstovė Hermantė Brandišauskaitė BNS sakė, kad siūlymus kainų didėjimui valdyti ir pasekmėms sušvelninti planuojama aptarti uždarame susitikime su koalicijos frakcijų atstovais po Seimo posėdžio.

Kaip BNS informavo konservatorių frakcijos atstovė Paulina Levickytė, ar tikrai toks pristatymas vyks, bus apsispręsta ketvirtadienį frakcijos pasitarime prieš plenarinį posėdį.

Valstybinės energetikos reguliavimo tarybos (VERT) vadovas Renatas Pocius yra sakęs, kad valdžiai nesiimant jokių papildomų priemonių, elektros kainos buitiniams vartotojams nuo liepos didėtų iki 50 proc., dujų maistui gaminti – 100 proc., o namų šildymui – iki 200 procentų.

BNS žiniomis, svarstoma galimybė kompensuoti visiems nepriklausomiems tiekėjams, kad elektros ir dujų kainos vartotojams nuo liepos nedidėtų daugiau kaip 45-50 proc.

Lietuvos bankas (LB) siūlo antiinfliacines priemones orientuoti į pagalbą nepasiturintiems žmonėms. Tarp centrinio banko siūlomų priemonių – toliau didinti neapmokestinamųjų pajamų dydį (NPD), mokėti kompensacijas besišildantiems namus dujomis ar elektra, galbūt subsidijuoti viešąjį transportą.

Pasak premjerės Ingridos Šimonytės, papildomos išlaidos gali būti susijusios su pensijų, neapmokestinamųjų pajamų dydžio ar kitų išmokų, kurios jau didėjo nuo šių metų pradžios, didinimu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas