Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Valstybės kontrolė: šįmet pirmąjį pusmetį fiksuojama 26,6 proc. mažiau juridinių asmenų bankrotų

Valstybės kontrolės auditoriai surinkę, išanalizavę ir susisteminę duomenis, kaip įgyvendinamos Vyriausybės patvirtintos priemonės įmonių likvidumui palaikyti ir nuo pandemijos nukentėjusiai ekonomikai skatinti, teikia penktąją COVID-19 pasekmių valdymo informacijos suvestinę. Lyginant šių metų pirmojo pusmečio statistiką su praėjusių metų tuo pačiu laikotarpiu fiksuojama 26,6 proc. mažiau juridinių asmenų bankrotų. Daugiausia jų paskelbta logistikos, nekilnojamojo turto ir kultūros srityse, rašoma Valstybės kontrolės pranešime žiniasklaidai.
Veido kaukė
Veido kaukė / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Itin žemai bankrotų statistikai įtakos turėjo pandemijos metu priimtas teisinis reguliavimas, užtikrinęs galimybę karantino metu ir 3 mėnesius po jo sunkumus patiriančioms įmonėms nepradėti bankroto. Atsižvelgiant į tai, kad karantinas Lietuvoje atšauktas prieš tris mėnesius, rudens pabaigoje tikėtinas bankrotų šuolis.

2020–2021 m. valstybė per įvairias COVID-19 paramos priemones skyrė per 3,6 milijardo eurų, iš jų 3 mlrd. – išsaugoti verslo likvidumą. Paramos priemonėmis pasinaudojo per 58 tūkst. įmonių, iš jų 277-iose pradėtos ar vykdomos nemokumo procedūros. Bendra šių įmonių kreditinių įsipareigojimų valstybei suma (be subsidijų ir garantijų) – daugiau nei 39 milijonai eurų.

Ataskaitoje nurodoma, kad daugiausiai mokestinės pagalbos gavo UAB „Autobrava“. Įmonei suteikta pagalbos už 12,7 mln. eurų. AB „Novaturas“ rikiuojasi antrojoje vietoje, jam suteikta 1,6 mln eurų. Trečioji įmonė – UAB „Amber food“. Jai suteikta mokestinės pagalbos už 3,6 mln. eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas