Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Valyuz“ – 55 tūkst. eurų bauda už pinigų plovimo prevencijos pažeidimus

Elektroninių pinigų įstaigai „Valyuz“ Lietuvos bankas (LB) skyrė 55 tūkst. eurų baudą už pinigų plovimo ir teroristų finansavimo prevencijos pažeidimus ir nustatė apribojimus verslo plėtrai.
Pinigai
Pinigai / Luko Balandžio / 15min nuotr.
Temos: 1 Lietuvos bankas

LB teigimu, nustatyta nemažai atvejų, kai didesnės rizikos klientų patikra nesiskyrė nuo įprastos kliento operacijų stebėsenos, taikytos mažos ar vidutinės rizikos klientams. Be to, įstaiga netaikė sustiprintų kliento tapatybės nustatymo priemonių trečiosios valstybės finansų įstaigoms.

Teigiama, kad „Valyuz“ ne visais atvejais įsitikindavo, kad operacijos ar sandoriai atitiktų jos turimas žinias apie klientą, jo verslą, rizikos pobūdį ir lėšų šaltinį. Be to, įstaiga nesiėmė pakankamų priemonių, kad nustatytų įtartinas operacijas ar sandorius.

Anot pranešimo, „Valyuz“ pripažino visus pažeidimus ir ėmėsi priemonių juos pašalinti.

Skyręs baudą, LB taip pat įpareigojo įstaigą iki 2024 metų kovo pabaigos pašalinti visus pažeidimus ir trūkumus, o iki 2024 metų birželio pabaigos pateikti tai patvirtinančią audito įmonės išvadą.

Laikinai įstaigai nurodyta neužmegzti naujų dalykinių santykių su didesnės pinigų plovimo ir teroristų finansavimo rizikos verslais bei tais, kurie užsiima finansine, lošimų paslaugų veikla ir kurių veikla yra susijusi su virtualiosiomis valiutomis. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas