Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Vargšai“ suomiai: kas antras teigia, kad 4 tūkst. eurų atlyginimo per mėnesį nepakanka

Piniginiai rūpesčiai ėmė kankinti ir aukštu pragyvenimu lygiu išsiskiriančios Suomijos gyventojus. Šalyje vidutinis atlyginimas siekia 4 tūkst. per mėnesį (prieš mokesčius), tačiau apklausa rodo, kad pusei tiek uždirbančių gyventojų šios sumos jau nepakanka, rašo „Postiimes.“
Helsinkis, Suomija
Helsinkis, Suomija / 123RF.com nuotr.

Apklausos duomenimis, vidutines pajamas gaunančių Suomijos gyventojų, kurie skundžiasi, kad jiems nepakanka pinigų, skaičius šiemet išaugo iki 51 proc. Pernai tokių buvo 46 proc., o prieš dvejus metus – 36 proc. Daugelis apklausos respondentų teigė, kad dėl pinigų nerimauja bent kartą per mėnesį.

„Panašu, kad vidutines pajamas gaunantys suomiai prisitaikė prie būtiniausių prekių – būsto, maisto, energijos – brangimo, tačiau jie atideda baldų ir buitinės technikos pirkimą“, – sako „Danske Bank“ privačių klientų verslo vadovė Suomijoje Janne Lassila.

123RF.com nuotr./Eurai
123RF.com nuotr./Eurai

Tarp vidutines pajamas gaunančių žmonių Suomijoje tai didžiausias pokytis per pastaruosius dvejus metus.

Gyventojas, kurie uždirba nedaug, taip pat ėmė labiau nerimauti dėl pajamų. Šių metų apklausos duomenimis, 72 proc. mažas pajamas gaunančių žmonių bent kartą per mėnesį nerimavo dėl savo pajamų. Pernai tokių žmonių buvo 69 proc., o 2021 m. – 64 proc.

Ši tendencija pastebėta ir tarp dideles pajamas gaunančių gyventojų. Dėl savo piniginės situacijos nerimavo 34 proc. žmonių, kai anksčiau ši dalis nesiekė 30 proc.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas