Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Vartotojų pasitikėjimo rodiklis gegužę sumažėjo 1 punktu

Vartotojų pasitikėjimo rodiklis gegužę Lietuvoje buvo minus 1 ir, palyginti su balandžiu, sumažėjo 1 proc. punktu.
Prekybos centras „Panorama“, sušvelninus karantiną
Vartotojai / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.
Temos: 1 Pasitikėjimas

Palyginti su balandžiu, gyventojai šiek tiek geriau vertino namų ūkio finansinės padėties pokyčius per praėjusius 12 mėnesių, blogiau – namų ūkio finansinės ir šalies ekonominės padėties perspektyvas ir didesniems pirkiniams ketino išleisti mažiau, skelbia Valstybės duomenų agentūra.

Gegužę 23 proc. gyventojų teigė, kad jų namų ūkio finansinė padėtis pagerėjo, 32 proc. – kad pablogėjo (balandį – atitinkamai 22 ir 34 proc.).

Gyventojų, besitikinčių namų ūkio finansinės padėties gerėjimo, dalis, palyginti su praėjusiu mėnesiu, sumažėjo 2 punktais iki 24 proc., 1 punktu iki 13 proc. padaugėjo gyventojų, manančių, kad padėtis blogės.

Vartotojų pasitikėjimo rodiklis mieste ir kaime gegužę nesiskyrė. Palyginti su praėjusiu mėnesiu, mieste vartotojų pasitikėjimo rodiklis sumažėjo 1, kaime – 2 punktais.

Per metus – gegužę, palyginti su 2022 metų geguže – vartotojų pasitikėjimo rodiklis padidėjo 7 punktais. Palyginti su prieš metus išsakyta nuomone, gyventojai optimistiškiau vertina namų ūkio finansinės ir šalies ekonominės padėties perspektyvas, bet didesniems pirkiniams ketina išleisti šiek tiek mažiau.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas