Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Venesuelos gyventojai už minimalų atlyginimą JAV neįsigytų nei puodelio, nei baliono

Naujienų svetainė bloomberg.com sudarė 10 daiktų, kurių Venesuelos gyventojai neišgalėtų nusipirkti JAV už savo minimalų atlyginimą, sąrašą. Nacionalinė Venesuelos valiuta bolivaras per metus nuvertėjo 88 proc. ir juodojoje rinkoje šiuo metu vienas JAV doleris kainuoja 630 bolivarų. Minimali mėnesinė alga Venesueloje siekia kiek daugiau negu 11 dolerių.
Vaisių parduotuvė Karakase
Maisto prekių parduotuvė Karakase / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Taigi, daugiau negu 11 dolerių JAV kainuoja: futbolo kamuolys, ilgesnė kelionė taksi, segiklis, pripučiamas balionas vakarėliui, plaukų šukos, lūpų balzamas, didelė dirbtinio kūdikio maisto pakuotė, dvi pigiausio maisto porcijos venesuelietiškame restorane Niujorke, puodukas su internetinės įžymybės „Katės paniurėlės“ atvaizdu, marškinėliai su mirusio Venesuelos prezidento socialisto Hugo Chavezo atvaizdu.

2014 m. duomenimis, infliacija Venesueloje buvo pati didžiausia pasaulyje. 

2014 m. duomenimis, infliacija Venesueloje buvo pati didžiausia pasaulyje. Anksčiau buvo pasirodę pranešimų, kad vietos valdžia šalies gyventojams uždraudė pirkti produktus dažniau negu du kartus per savaitę ir naktį stovėti eilėse prie maisto produktų.

Socializmą kurianti Venesuela kenčia nuo chroniško prekių stygiaus – čia trūksta visko, pradedant duona, baigiant sauskelnėmis.

2012 m. šalyje įsigaliojo įstatymas „dėl teisingų kainų“, vyriausybės teigimu, nukreiptas prieš „kapitalistinių spekuliacijų beprotybę“. Po šio įstatymo priėmimo vyriausybė užšaldė pirmo būtinumo produktų (duonos, mineralinio vandens, pieno, šampūno ir pan.) kainas. Taip pat buvo paskelbta, kad sąrašas prekių, kurioms taikomos „sąžiningos kainos“, bus plečiamas.

Praėjusiais metais Venesuelos valdžia devalvavo nacionalinę valiutą ir sugriežtino užsienio valiutos suteikimo importuotojams kontrolę. Šie žingsniai tik dar labiau padidino būtiniausių prekių deficitą.

Tiesa, kaltę dėl prekių trūkumo socialistinė šalies valdžia suverčia opozicijai ir aiškina, kad pastaroji neva išvagia produktus ir juos sunaikina, norėdama pakenkti vyriausybei.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi