Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Venesuelos infliacijos grimasos: už „iPhone 6“ prašoma 47 678 dolerių

24 metų venesuelietė Maria Veronica Fernandez jau apsilankė aštuoniose Karakaso parduotuvėse, kad jos vardas būtų įtrauktas į laukiančiųjų mobiliojo telefono, kuris jai net nepatinka, sąrašus. Po to, kai per apiplėšimą gegužę ji neteko savo telefono „Samsung Galaxy S4”, mergina susidūrė su milijonus jos tautiečių kamuojančiu reiškiniu – deficitu. Šalies parduotuvėse trūksta visko – nuo miltų iki tualetinio popieriaus, rašo naujienų svetainė bloomberg.com.
Vyrai 30-ajame dangoraižio aukšte (Karakasas)
Vyrai 30-ajame Karakaso dangoraižio aukšte / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Daugelis Venesuelos gyventojų, norėdami įsigyti ryšio priemonę, jau seniai nebesvajoja apie išmaniuosius telefonus. Prekių ir užsienio valiutos trūkumas šiais metais Venesuelos gyventojų norus įsigyti bet kokį mobilųjį telefoną pavertė sunkiai įgyvendinamais.

Prognozuojama, kad šiais metais šalyje bus parduota tik 4,9 mln. mobiliųjų telefonų, o tai net 46 proc. mažiau negu 2012 m.

Prognozuojama, kad šiais metais šalyje bus parduota tik 4,9 mln. mobiliųjų telefonų, o tai net 46 proc. mažiau negu 2012 m.

Venesuela susiduria su milžiniškomis bėdomis, neturėdama pakankamai dolerių, kuriais galėtų susimokėti už bet kokias prekes, atsargų, ir telefonai nėra išimtis.

To priežastis – antroje 2014 metų pusėje per pusę nukritusios naftos, žaliavos, sudarančios 95 proc. šalies eksporto, kainos.

Šalies mobiliojo ryšio operatoriai sau reikalingų telefonų negali atsivežti tiesiogiai iš užsienio gamintojų, nes Venesuelos vyriausybė juos yra įpareigojusi importą vykdyti per valstybinę tarpininkę, bendrovę „Telecom Venezuela“.

Vienos mobiliaisiais telefonais prekiaujančios Karakaso parduotuvės savininkas Eduardo Eckholtas sako, kad dėl trikdžių, susijusių su telefonų įvežimu į šalį, jis nusprendė pakeisti savo verslo pobūdį. Kadangi naujų mobiliųjų telefonų gauti beveik neįmanoma, vyras susitelkė į jų remontą ir dalių pardavinėjimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi