Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti
02 07

Verslas tikisi naudos iš įteisinto pramoninio bendradarbiavimo gynybos užsakymuose

Lietuvoje ruošiantis legitimizuoti vietos verslo pasitelkimą valstybei įsigyjant ginkluotę iš užsienio, vietos gynybos ir saugumo pramonės įmonių atstovai teigia, kad vadinamasis ofsetas turi perspektyvų – šalyje yra pakankamai bendrovių, galinčių dalyvauti vykdant stambius užsakymus, o jų įsitraukimas priklausys nuo perkančiųjų organizacijų sprendimų.
BNS nuotr.
BNS nuotr.

Rinkos dalyviai ofsetu, o institucijos pramoniniu bendradarbiavimu vadina mechanizmą, kai valstybė ir ginkluotės pardavėjas susitaria, jog dalis pardavėjo įsipareigojimų, susijusių su, pavyzdžiui, ginklų remontu ar gamyba, yra vykdoma pasitelkiant Lietuvos įmones.

Vyriausybę netrukus turėtų pasiekti Krašto apsaugos ministerijos (KAM) parengtas Gynybos ir saugumo pramonės įstatymo projektas, kuriuo pramoninis bendradarbiavimas ir būtų apibrėžtas.

Jo taikymas yra numatytas Europos Sąjungos (ES) teisėje, tačiau ministerija teigia, kad mechanizmo apibrėžimas nacionaliniuose teisės aktuose leis mažesnėmis rizikomis jį naudoti Lietuvai planuojant stambius ginkluotės pirkimus.

Verslo atstovai sako pozityviai pasitinkantys šias permainas, bet teigia, kad dar yra ką tobulinti.

Tik karinės įrangos pirkimui

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Užsisakykite
15min naujienlaiškius