Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
09 22

Verslininkas sukčiams pervedė 60 tūkst. eurų: nors nusikaltėlių sąskaitą bankas užšaldė, pinigų vyras neatgauna

Sukčiai apgaulės būdu iš UAB „Agrogo“ vadovo Ernesto Gasiūno išviliojo 60 tūkst. eurų sumą. Kaip jiems tai pavyko? Pasinaudojus žinomos kompanijos vardu už ypač žemą kainą interesantui pasiūlyta įsigyti javų kombainus. 15min aiškinosi situaciją, – pasiteiravome institucijų, kur ieškoti pagalbos ir kaip elgtis patekus į tokią keblią padėtį.
Sukčiai internete, afera
Sukčiai internete, afera / Unsplash.com nuotr.

Už tariamus aštuonis įsigyjamus javų kombainus iš UAB „Agrogas“ banko sąskaitos, esančios „Luminor“ banke, į sukčių, prisistatančių žinomo žemės ūkio technikos gamintojo CLAAS oficialiais atstovais Didžiojoje Britanijoje, sąskaitą, direktorius pervedė 60 tūkst. eurų avansą. Laimei, E.Gasiūnas pervedė tik avansą – „sandėrio“ suma siekė net 865 380 Eur.

Pervedant 60 tūkst. eurų avansą už neegzistuojančius kombainus olandų bankas „ING Bank“, kuriame ir buvo sukčių sąskaita, lietuvių bendrovės pavedimą blokavo kaip įtartiną. Vis dėlto, pinigų E.Gasiūnui bankas negrąžino – jie taip ir įšaldyti Olandijos banko, į kurį pervesti pinigai, sąskaitoje. Atgauti pinigų nepavyksta jau net trejus metus.

Ši padėtis, regis, neturėtų būti be išeities, bet, nors jau kreiptasi, anot E.Gasiūno, į visas įmanomas institucijas, – realios pagalbos nėra.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas