Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Verslininkas T.Balžekas: „Inovacijų greitis kartais yra sunkiai suvokiamas“

Spalio antroje pusėje keturioliktą kartą vyks LR finansų ministerijos inicijuoti geriausių ES investicijų projektų apdovanojimai „Europos burės 2022“. Kviečiame susipažinti su vienu iš konkurso komisijos narių – verslininku, „15min group“ generaliniu direktoriumi Tomu Balžeku.
Tomas Balžekas
Tomas Balžekas / Gedmanto Kropio / BNS nuotr.

Tendencijos – žalios arba protingos

„Man inovatyvu yra tai, kas dar nedaryta, nebandyta, kūrybiška, tai, kas generuoja progresą, didina efektyvumą, o kartu tausoja ir mus supančią aplinką. Taigi šiandienos verslo tendencijos – žalios arba protingos“, – apie inovacijų tendencijas versle pasakoja ES investicijų projektų konkurso „Europos burės 2022“ komisijos narys Tomas Balžekas.

Anot jo, šiandien visuomenė turėtų koncentruotis į apgalvotus, automatizuotus, lengvus, tvarius verslo sprendimus, nes prioritetų sąraše – suvaldyti „tokias savęs naikinimo formas, kaip globalinis atšilimas“. „O pačių inovacijų greitis yra milžiniškas, net kartais sunkiai suvokiamas“, – sako T.Balžekas.

Gedmanto Kropio / BNS nuotr./Tomas Balžekas
Gedmanto Kropio / BNS nuotr./Tomas Balžekas

Kviečia tapti „ledlaužiais“

Verslininkui kasdien tenka susidurti su vienokiomis ar kitokiomis inovacijomis – matyti, kaip diegiamos naujos technologijos, investuojama į naujus produktus ar paslaugų kūrimą. Kaip sako verslo aplinką jau seniai stebintis T.Balžekas, čia, Lietuvoje, turime tokių įmonių, kurios tampa kelrodžiais net ir užsieniui.

„Labiausiai šiuo metu mane žavi veržlūs lietuviai verslininkai, kurie kuria sprendimus ar paslaugas globaliu mastu. Tai „Tesonet“ grupė, „Kilo Health“, „Omnisend“, „Mailer Lite“, „Vinted“ ir daug kitų, tie, kurie peržengia Lietuvos ribas, sparčiai auga, konkuruoja paslaugomis ir technologijomis su pasauliniais milžinais. Esame kieti“, – šypsosi verslininkas.

Didžiausias T.Balžeko palinkėjimas šios kartos verslininkams Lietuvoje – nepamiršti kilnios misijos, susijusios su inovacijų, o kartu ir geresnės ateities kūrimu šalyje.

„Labai tikiuosi, kad kai šios kartos verslininkai subręs, jie bus vertybiškai tvirti, darys didelę įtaką Lietuvoje, taps tikrais ledlaužiais, mecenatais, ne tik uždirbinės pinigus savo reikmėms, bet ir dalysis jais geresnei mūsų visuomenei kurti.“

ES investicijų svarbą mato viešajame sektoriuje

Konkurse „Europos burės 2022“ geriausius ES investicijų projektus vertinsiantis T.Balžekas tikina, kad be investicijų į inovacijas didelių rezultatų vargiai būtų galima tikėtis. O vienam sektoriui, anot jo, ES investicijos šiuo metu ypač praverstų.

„Privačiame sektoriuje viskas gerai, ten motyvacijos užtenka. Esu įsitikinęs, kad ES investicijos labiausiai svarbios viešojo sektoriaus organizacijų pokyčiams. Viešajame sektoriuje ne tiek daug verslumo, ne tiek daug rizikos tolerancijos, ne taip gerai išvystyta investavimo kartu su verslu koncepcija. Ten reikia postūmio, o ES investicijos jį duoda“, – sako pašnekovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas