Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Verslininkų laukia naujovės

Derybos dėl antikrizinio plano jau davė vaisių. Sutarta ne tik dėl mokesčių suvienodinimo, bet ir dėl patentų bei verslo liudijimų panaikinimo. Kalbama ir apie idėjas, kurias būtų galima įgyvendinti tolimesnėje ateityje.
Finansai
Finansai / Tomo Urbelionio/BFL nuotr.

Liberalcentristas Artūras Zuokas teigė, jog ateityje siekiama pelno mokestį palikti nuliniu, tačiau dividendų tarifą padidinti iki 40 procentų. Pasak A.Zuoko, tokia idėja yra sena ir liberalų pateikta dar 1993 metais. Tokiu atveju įmonė turėtų galimybę pati spręsti, kiek mokėti nuo pelno, o kas nurašoma į sąnaudas. Tokią idėją buvo įgyvendinę estai.

„Jei mes tą padarytume, manau, kad Lietuvos ekonomika ir ūkis tikrai atsigautų“, – teigė A.Zuokas.

Pasak jo, partija nesiūlė didinti mokesčių. A.Zuokas teigė, jog lengvatų reikėtų atsisakyti palaipsniui. Panaikinus PVM lengvatą vaistams, tikimasi rasti galimybių, kompensuoti.

Tartasi naikinti verslo liudijimus ir patentus, paslaugas teikiantiems verslininkams, pavyzdžiui, turgaus prekeiviams, kirpėjams, bet palikti patentus amatininkams.

„Norime, kad būtų panaikintos tos landos, per kurias išvengiama mokesčių mokėjimo. Tačiau siūlomas skatinimo paketas tiems asmenims, kurie dirba su patentais ar verslo liudijimais. Jiems bus suteikiamos tam tikros mokestinės paskolos tam tikram laikotarpiui, kad galėtų pereiti į kitą verslo formą ir kokybę“, – teigė A.Zuokas.

Įsteigus įmonę, tam tikrą laiką būtų atidedami mokesčiai, kad verslininkai galėtų įsitvirtinti. Toks įstatymas greitai nebus priimtas.

„Čia yra bendras siekis, aišku, yra ir diskusijų, todėl sausio 1 dieną to priimti dar nepavyks“, – sakė A.Zuokas. Pasak jo, palaipsniui „Sodros“ įmokas privalės mokėti visi. Kiekvienas privalės suformuoti savo pensiją.

Naikinant lengvatas būsto paskoloms žadama neskriausti jau pasiėmusiųjų paskolas. Tačiau ketinantys įsigyti būstą lengvatų jau gali nebesitikėti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito