Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
13:41

Verslo atstovai, analitikai apie lūkesčius po Seimo rinkimų: svarbiausios citatos

Pasibaigus pirmajam Seimo rinkimų turui, BNS pateikia svarbiausias ekonomistų, analitikų, verslo ir profesinių sąjungų atstovų citatas apie tai, kokių lūkesčių jie turi kol kas lyderiaujančioms politinėms jėgoms.
Seimo rinkimai 2024 / Skirmantas Lisauskas/BNS nuotr.
Seimo rinkimai 2024 / Skirmantas Lisauskas/BNS nuotr.

Lietuvos verslo konfederacijos (LVK) prezidentas ir Lietuvos draudikų asociacijos vadovas Andrius Romanovskis: „Ramybė ir kalbėjimasis, kad sprendimai bus priimami apgalvotai, ramiai ir ne to šoko terapijos principu ir kad bus kalbamasi ir ieškoma sutarimo. (...) Buvo jau prognozuojama, kad į centro kairę pakryps rinkėjų valia ir net jeigu mūsų su kairiaisiais požiūrio kampai skirsis tam tikrais klausimais, ypač gal mokesčių klausimais, tačiau neišgirdome nė iš vieno politiko gąsdinimų kažkokiais dalykais, tai tas nuteikia pozityviai.

Mes tikimės, kad sprendimai (dėl mokesčių – BNS) bus priimti vertinant ir pamatuojant geopolitinį kontekstą, nes ko dabar labiausiai trūko – iš dalies ir balsavimas tą parodo, – kad žmonės nori stabilumo ir prognozuojamumo, kad žmonės yra pavargę nuo to, kad vis kažkas bando kažką radikaliai keisti, reformuoti. Net „Nemuno aušra“, kuri yra pristatoma kaip radikali partija, savo ekonominėje programoje kalba apie tai, kad porą metų mokesčių sistemoje nieko nekeis ir kad nebus radikalių pokyčių.

Akivaizdu, kad tikėtis kažkokių mokestinių lengvatų ar mokesčių mažinimo yra naivu, bet tikėtis stabilumo ir nebloginimo situacijos, įskaitant per mokesčių drastišką kėlimą, tai tikriausia būtų svarbiausia.“

„Swedbank“ ekonomistas Nerijus Mačiulis: „Švietimo sistemos tobulinimas ir kvalifikuotų darbuotojų pritraukimas Lietuvai yra prioritetas numeris vienas. (...) Kitas dalykas – tai imigrantai. Mes turėjome labai didelę imigraciją, kuomet tie imigrantai užpildė laisvas darbo vietas, prisidėjo prie ekonomikos augimo, bet atvyko iš labai siauro geografinio regiono, įsidarbino žemos pridėtinės vertės sektoriuose, (...) jų integravimas į visuomenę yra labai ribotas. Dar mažesnės jų galimybės prisidėti prie konkurencingos, klestinčios Lietuvos kūrimo. Ko Lietuvai trūksta – tai kvalifikuotų imigrantų, tai čia turėtų būti nukreiptas dėmesys, kad keistųsi imigracijos struktūra.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant