Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Verslo atstovai: dalis įmonių atsisako plėstis Lietuvoje, dalis – dirbti su Kinija

Kinijai tęsiant ekonominį spaudimą Lietuvos atžvilgiu ir šalies įmonėms patiriant sunkumų, kai kurios jų atsisako planų plėstis Lietuvoje arba žada perkelti gamybą į kitas valstybes. Tačiau yra ir tokių, kurios pačios atsisako dirbti su Kinija iš ieško naujų rinkų, sako užsienio ir Lietuvos pramonės įmones vienijančių organizacijų vadovai.
Verslas
Verslas / 123RF.com nuotr.

Užsienio investuotojus vienijančios asociacijos „Investors' Forum“ vykdomoji direktorė Rūta Skyrienė teigė, kad iš asociacijai priklausančių maždaug 70 įmonių dvi tarptautinės bendrovės turi problemų dėl Kinijos, tačiau kraustytis iš Lietuvos neplanuoja.

„Nereiškia, kad šiandien uždarys gamyklą ir išsikraustys. Žinoma, jei planavo plėsti dar ir daugiau daryti Lietuvoje, tai klausimas, ar jie tą darys, – jie lauks ir žiūrės, kaip bus. Kai kurios įmonės sako, kad apskritai transportavimas, logistika į Kiniją yra velniškai brangus malonumas, pabrango gal trigubai, ir konteineriai. Europa turėtų pergalvoti ir trumpinti tiekimo grandines, kaip buvo pradėta kalbėti per pandemiją, ir visi ėmė galvoti, kad reikia peržiūrėti grandines“, – BNS sakė R.Skyrienė.

„Bet gali ir kita kryptimi pradėti judėti, iš Kinijos išeiti. (...) Importas yra didesnė problema, nes reikia ir žaliavų, komponentų“, – teigė ji.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas