Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Verslo vartų“ 5-metis: pasiekti solidūs rezultatai ir sutaupyta galybė laiko

Prieš 5 metus sukurtos ir VšĮ „Versli Lietuva“ administruojamos internetinės svetainės www.verslovartai.lt tikslas – pasitelkus elektroninius įrankius tiek verslo naujokų, tiek senbuvių darbą paversti paprastesniu, greitesniu ir sklandesniu. Per portalo gyvavimo laikotarpį pasiekta puikių rezultatų – svetainę aplankė apie 0,5 milijono unikalių lankytojų, atsakyta daugiau kaip į 2 tūkst. užklausų bei elektroniniu būdu pateikta 1000 dokumentų verslo leidimams gauti. Tačiau vienas svarbiausių pasiekimų, anot „Versli Lietuva“ generalinio direktoriaus Manto Nociaus – sutaupytas verslininkų laikas. „O jie juk puikiai žino, kad laikas – pinigai.“
Rūta Pentiokinaitė
Rūta Pentiokinaitė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Gruodžio 10 dieną kino teatre „Pasaka“ buvo paminėtas „Verslo vartų“ penkmetis. Renginyje sveikinimo žodį tarė ir sėkminga portalo www.verslovartai.lt veikla ir plėtra pasidžiaugė ūkio viceministrė Rasa Noreikienė: „Jau dabar matyti pasiekti rezultatai ir perspektyvos. Tikiu, kad ateityje „Verslo vartai“ vis labiau tobulės, plėsis bei dar labiau padės verslininkams greičiau įgyvendinti idėjas.“

Ūkio viceministrė pabrėžė, kad kalbant apie puikius rezultatus reikia dėkoti ir visoms bendradarbiaujančioms institucijoms, kurių yra net 119. „Verslo vartų“ sėkmė, anot R.Noreikienės, tai įrodymas, koks svarbus ir reikalingas Lietuvos verslui bendras, našus ir operatyvus skirtingų institucijų darbas.

Www.verslovartai.lt pasiektus solidžius rezultatus apžvelgė „Versli Lietuva“ generalinis direktorius M.Nocius: „5 metai išties gana ilgas laiko tarpas, o darbai ir ambicijos buvo nemažos. Tikrai turime kuo pasidžiaugti, pasigirti. Iš kitos pusės, nors rezultatai puikūs, belieka palinkėti nemiegoti ant laurų. Neabejojame, kad greitai www.verslovartai.lt taps vis didesniu ne tik teoriniu, bet ir praktiniu pagalbininku verslininkams. Svarbiausias tikslas – kuo daugiau verslininkų paskatinti tvarkyti dokumentus elektroniniu būdu. Manau, Lietuva gali tapti viena iš šios srities lyderių.“

Neabejojame, kad greitai www.verslovartai.lt taps vis didesniu ne tik teoriniu, bet ir praktiniu pagalbininku verslininkams – kalbėjo M.Nocius.

„Verslo vartų“ vadovė Rūta Pentiokinaitė pritarė, kad pagrindinis siekis – kuo daugiau verslininkams naudingų procedūrų perkelti į elektroninę erdvę. „Vienas iš artimiausių ateinančių kelerių metų planų – suteikti verslo subjektams ne tik galimybę dokumentus pateikti elektroniniu būdu, bet tokiu pat keliu juos ir atsiimti“, – kalbėjo R. Pentiokinaitė.

Šventiniame renginyje „Verslo vartų“ vardu buvo padėkota ir toms institucijoms, kurios operatyviausiai ir daugiausiai prisidėjo prie sklandaus ww.verslovartai.lt darbo.

Tokiomis įvardinti Valstybinis turizmo departamentas ir Pasvalio savivaldybė. Pastarosios atstovė Rasa Gedvilienė teigė, kad toks įvertinimas yra labai malonus: „Verslo vartų“ sukurtas elektroninis įrankis tikrai palengvina verslininkų dalią. Jie, užuot ėję teikti dokumentų į kokią nors instituciją, taip pat ir savivaldybę, gali juos pateikti ekektroniniu būdu. Gavę pranešimą darbuotojai tikrai stengiasi kaip galima greičiau į jį atsakyti, juk būtent tam ir sukurta ši sistema, kad susitvarkyti dokumentus ir gauti atsakymą žmogus galėtų greičiau.“

Pasiekta puikių rezultatų

Prieš 5-erius metus tik pradėjus veikti portalui www.verslovartai.lt, jame buvo galima rasti informacijos apie dalį leidimų, reikalingų ūkinei komercinei veiklai vykdyti, kuriuos išduoda valstybės ir savivaldybių institucijos. Dabar portalo lankytojai jau gali rasti informaciją jau apie visus ūkinei komercinei veiklai reikalingus leidimus.

Paslaugų ir gaminių bei statybos srities gaminių kontaktinis centras (PGSSGKC) atsako į verslininkų ar planuojančių verslą pateikiamas užklausas nuotoliniu būdu per portalo informacinę sistemą. Kontaktinis centras priklauso Europos Sąjungos šalių kontaktinių centrų tinklui EUGO, kuris jungia visų 28 ES šalių bei Islandijos, Lichtenšteino, Norvegijos kontaktinius centrus.

Portalo kuratoriai per penkerius metus atsakė į daugiau nei 2 tūkst. užklausų.

Per penkerius metus portalą aplankė 0,5 milijono unikalių lankytojų, iš jų beveik dešimtadalis – užsieniečiai, kurie domėjosi verslo pradžios galimybėmis Lietuvoje, mat tinklalapis veikia dviem kalbomis – lietuvių ir anglų. Individualių konsultacijų pageidaujantys portalo lankytojai su specialistais gali internetu susisiekti ir tiesiogiai.

Portalas www.verslovartai.lt gali pasigirti per penkerius metus metus pasiektais puikiais rezultatais. Svetainę iš viso aplankė daugiau nei 0,5 milijono unikalių lankytojų, iš kurių beveik dešimtadalis verslo galimybėmis Lietuvoje besidomėjusių užsieniečių. Portalo kuratoriai per penkerius metus atsakė į daugiau nei 2 tūkst. užklausų. Be to, gauti verslo leidimą per www.verslovartai.lt elektroniniu būdu kreipėsi apie 1000 verslininkų.

„Verslios Lietuvos“ administruojama svetainė su partneriais – Informacinės visuomenės plėtros komitetu prie Susisiekimo ministerijos (IVPK), Kauno miesto, Alytaus miesto ir Ignalinos rajono savivaldybių administracijomis – įgyvendina dar vieną visos šalies verslui aktualų projektą – paslaugų, susijusių su valstybės ir savivaldybių institucijų ir įstaigų išduodamais leidimais, perkėlimą į internetą. Verslo subjektui, norinčiam gauti leidimą organizuoti renginį, skelbti lauko reklamą, gauti prekybos leidimą ar pan., nebereikės vykti į instituciją, visas reikalingas procedūras – užsakymą, pažymų ir kitų dokumentų teikimą, paslaugos apmokėjimą, licenciją ar leidimo išdavimą – nuo bus galima atlikti elektroniniu būdu.

Verslui aktualių paslaugų perkėlimą į elektroninę terpę www.verslovartai.lt su partneriais ketina vykdyti ir toliau, 2014 m. lapkritį pradėta įgyvendinti šio projekto plėtra.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito