Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Vidurio Europos šalys griežtai pasisako prieš migrantų kvotas

Keturios Vidurio Europos šalys trečiadienį paragino Europos Sąjungą leisti Bendrijos šalims pačioms nuspręsti, kiek migrantų jos gali priimti, užuot nustatinėjus privalomas kvotas.
Praha
Praha

„Savanoriškumo principas yra aiškus prioritetas“, – pabrėžiama Višegrado ketverto (Čekijos, Vengrijos, Lenkijos ir Slovakijos) premjerų bendrame pareiškime.

Savanoriškumo principas yra aiškus prioritetas, – pabrėžiama Višegrado ketverto premjerų bendrame pareiškime.

Pasisakydamos už „labiau sistemingą ir geografiškai subalansuotą migracijos krizės sprendinį“, šios šalys teigia, kad visos ES narės turėtų prisidėti, reaguodamos į kritinę padėtį prie Bendrijos pietinių sienų, per kurias kasdien atvyksta šimtai migrantų iš Afrikos ir Artimųjų Rytų.

Tačiau jos kritikuoja dabar vykstančius debatus dėl migracijos, sakydamos, kad „bet kokių perkėlimo priemonių turėtų būti imamasi savanorišku pagrindu ... atsižvelgiant į atskirų šalių narių specifiką ir pajėgumus“.

„Patvirtiname, kad bet koks prašymas dėl privalomų kvotų mums yra nepriimtinas“, – sakoma Višegrado grupės pareiškime, kuriame taip pat reiškiamas solidarumas su „tomis ES narėmis, kurios yra labiausiai veikiamos migracijos spaudimo“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas