Tiesiogiai

Turime nebaigtų reikalų! 9 valandos apie ateities Lietuvą!Turime nebaigtų reikalų! 9 valandos apie ateities Lietuvą!

Vilniuje – finansų ekspertų diskusijos apie Europos ir Lietuvos kapitalo rinkų stiprinimą

Vilniuje penktadienį dešimtą kartą vyks kasmetinė Finansų ministerijos, centrinio banko ir Lietuvos bankų asociacijos organizuojama finansų konferencija.
Santaupos
Santaupos / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.
Temos: 1 Investavimas

Pasak organizatorių, šiemet konferencijos dalyviai didžiausią dėmesį skirs Europos Sąjungos (ES) kapitalo rinkų sąjungos iniciatyvai, kuri visas bloko valstybes suvienytų į tikrą bendrąją kapitalo rinką. Taip pat bus aptariamos Baltijos šalių skolos tendencijos, pirminių viešųjų siūlymų (angl. Initial public offering, IPO) rinka.

Finansų viceministrės Vaidos Česnulevičiūtės-Morkevičienės teigimu, renginyje bus įvertinta Lietuvos pažanga stiprinant vietinę kapitalo rinką, Lietuvos gyventojams investuojant vis dar gerokai vangiau nei ES arba JAV.

„Konferencija yra skirta pasižiūrėti, kur mes esame ir apsikeisti nuomonėms, ką darome gerai, ką darome ne visai gerai, kaip galime patobulėti. (...) Tai bus puiki proga pasižiūrėti, ar viską darome teisingai ir gal kas turės idėjų, kaip tą mūsų kapitalo rinką pagerinti“, – ketvirtadienį spaudos konferencijoje sakė V. Česnulevičiūtė-Markevičienė. 

Jos teigimu, Lietuvoje tik 2,3 proc. žmonių pernai buvo investavę į vertybinius popierius, tuo metu ES šis rodiklis siekia 17 proc., o JAV  – 43 proc.

Konferencijoje dalyvaus premjerė Ingrida Šimonytė, finansų ministrė Gintarė Skaistė, Europos Centrinio Banko stebėtojų tarybos pirmininkė Claudia Maria Buch (Klaudija Marija Buch), Lietuvos banko valdybos pirmininkas Gediminas Šimkus, Šiaurės investicijų banko vadovas Andre Kuusve (Andrė Kiusvė), Latvijos ir Estijos centrinių bankų vadovai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas