Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

VMI paskelbė praėjusių metų turto deklaracijų išrašus

Valstybinė mokesčių inspekcija (VMI) informuoja, jog inspekcijos interneto svetainėje atnaujinti ir paskelbti metinių gyventojų (šeimos) turto deklaracijų išrašų duomenys už 2018 m. Pažymima, kad pernai atnaujinus turto deklaracijų išrašų teikimo formą, suteikiamos papildomos duomenų peržiūros galimybės, taip pat skelbiami 200 didžiausią turtą už 2017 ir 2018 m. deklaravusių asmenų sąrašai.
Lietuvoje prasidėjo pajamų deklaravimas
Lietuvoje prasidėjo pajamų deklaravimas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Apie tai rašoma pranešime žiniasklaidai.

Šiemet kiek anksčiau nei įprastai paskelbta beveik 49 tūkst. turto deklaracijų išrašų. Skelbiami išsamesni tarnautojų ir kitų asmenų duomenys skirti viešumui bei skaidrumui užtikrinti, visuomenės savikontrolei, o turto ir pajamų deklaracijų duomenis VMI naudoja nustatant rizikingiausius mokesčių mokėtojus.

„VMI darbuotojams operatyviai įvertinus gyventojų pateiktas turto deklaracijas, išrašus nuspręsta paviešinti anksčiau nei numatyta teisės aktuose. Turto ir pajamų deklaracijų duomenys svarbūs vertinant gyventojų rizikingumą – informacija analizuojama ir lyginama su VMI turimais bei iš trečiųjų šaltinių gautais duomenimis apie asmenų pajamas, turimą turtą ir išlaidas“, – teigia VMI prie FM Mokestinių prievolių departamento direktorė Stasė Aliukonytė-Šnirienė.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Stasė Aliukonytė-Šnirienė
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Stasė Aliukonytė-Šnirienė

Praėjusiais metais išaugo turto deklaracijas turinčių teikti asmenų skaičius, taip pat papildomai viešinamos ir tų asmenų, kurie anksčiau turėjo prievolę deklaruoti turtą, tačiau iki tol jų turto deklaracijų išrašai nebuvo vieši, deklaracijos. Dėl šių priežasčių padidėjo skelbiamų išrašų kiekis, kuris išgrynino poreikį ir patogesnei duomenų peržiūrai. Vartotojų patogumui koreguotas paieškos langas bei įdiegta duomenų peržiūros funkcija, leidžianti palyginti kelias skirtingais laikotarpiais pateiktas turto deklaracijas.

„Verta paminėti ir tai, kad nuo praėjusių metų galima matyti, kuri turtą deklaravusio asmens piniginių lėšų ar nekilnojamojo turto dalis yra Lietuvoje, o kuri – užsienyje. Taip pat tame pačiame lange atvaizduojami pagrindinio deklaruotojo ir to asmens sutuoktinio duomenys, tad patogu peržiūrėti ir sutuoktinių turto pokyčius“, – pasakoja VMI atstovė. Gyventojų deklaruoto turto išrašų informaciją galima rasti VMI interneto svetainės skyrelyje „Informacijos rinkmenos“. 200 didžiausią turtą deklaravusių asmenų sąrašas skelbiamas skiltyje „Deklaruotas didžiausias turtas“.

Primenama, kad asmenys, dar nepateikę turto deklaracijos ar pastebėję netikslumų pateiktoje deklaracijoje ir duomenų išrašuose, privalo nedelsdami patikslinti (koreguoti) deklaraciją/as, o patogiausiai tai padaryti naudojant VMI Elektroninio deklaravimo sistemą. Svarbu pažymėti, kad, jei gyventojas nėra pateikęs (nors privalėjo) turto deklaracijos, jo duomenys nėra paskelbti ir VMI sistemoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas