VMVT: gyvūninės kilmės maisto produktų birželį eksportuota 30 proc. daugiau

Lietuvos gamintojai šių metų birželio mėnesį eksportavo per 30 proc. daugiau gyvūninės kilmės maisto produktų nei tuo pačiu laikotarpiu prieš metus, teigia Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT).
Jautiena
Jautiena / Vida Press nuotr.

„Nuosekliai didėja eksportas į Ukrainą, Baltarusiją, Italiją, Moldovą, Kiniją, Norvegiją, Indoneziją, kur iškeliauja didelę pridėtinę vertę maisto gamybos grandinėje turintys lietuviškos kilmės produktai – mėsa ir jos gaminiai, taip pat žuvis, pieno produktai“, – pranešime sakė VMVT direktorius Darius Remeika.

VMVT duomenimis, šių metų birželį stebimas visų lietuviškų mėsos gaminių eksporto augimas – per metus jis padidėjo 56 proc., o daugiausia buvo eksportuota paukštienos (918 tonos) ir jautienos (233 tonos).

Augimą labiausiai lėmė padidėję paukštienos eksporto kiekiai į Gruziją (209 tonos), Baltarusiją (200 tonų) ir Kazachstaną (160 tonų). Daugiausia jautienos buvo eksportuota į Norvegiją (120 tonų), taip pat Ukrainą (63 tonos) ir Kiniją (52 tonos).

Pieno produktų eksportas padidėjo daugiau kaip 33 proc. iki 9,6 tūkst. tonų. Itin aktyviai savo produkciją eksportavo žuvies gamintojai – jos kiekiai birželį siekė 5,9 tūkst. tonų, arba beveik dvigubai daugiau nei pernai. Kone dvigubai daugiau žuvies buvo eksportuota į Ukrainą (5 tūkst. tonų) bei Moldovą (600 tonų). Taip pat išaugo žuvų konservų eksportas, šių gaminių daugiausiai teko Jungtinių Arabų Emyratų rinkai (96 tonos).

Šiuo metu maisto produktus, pašarus Lietuvos gamintojai eksportuoja į daugiau kaip 150 pasaulio valstybių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Influencerė Paula Budrikaitė priėmė iššūkį „Atrakinome influencerio telefoną“ – ką pamatė gerbėjai?
Reklama
Antrasis kompiuterių gyvenimas: nebenaudojamą kompiuterį paverskite gera investicija naujam „MacBook“
Reklama
„Energus“ dviratininkų komandos įkūrėjas P.Šidlauskas: kiekvienas žmogus tiek sporte, tiek versle gali daugiau
Reklama
Visuomenės sveikatos krizė dėl vitamino D trūkumo: didėjanti problema tarp vaikų, suaugusiųjų ir senjorų