Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

VMVT neleido parduoti 19 tonų vištienos su salmonelių bakterijomis iš Lenkijos

Šią savaitę Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (VMVT) inspektoriai rinkoje uždraudė realizuoti 19 tonų nesaugios vištienos iš Lenkijos. Sprendimas priimtas, Nacionalinio maisto ir veterinarijos rizikos vertinimo instituto laboratorijoje nustačius, kad 5 lenkiškos paukštienos partijos užterštos salmonelių bakterijomis. Apie tai skelbiama pranešime žiniasklaidai.
Vištiena
Vištiena / 123RF.com nuotr.

Vištienos mėginius tyrimams VMVT inspektoriai atrinko iš UAB „Sanitex“, UAB „Vestey foods baltics“ sandėlių ir UAB „Norfos mažmena“ prekybos vietų. Šiuo metu visa nesaugi vištiena (19 t) yra atšaukiama iš rinkos. Visos trys įmonės įpareigotos surinktą produkciją saugiai sunaikinti.

Balandžio 9–10 d. VMVT inspektoriai iš viso patikrino 22 paukštienos partijas. Įvertinta ne tik Lietuvos ir Lenkijos paukštienos gamintojų produkcija, bet ir paukštienos produktai iš Latvijos, Suomijos ir Prancūzijos. Patikrinimai buvo atliekami Vilniaus, Kauno, Klaipėdos, Utenos ir Panevėžio paukštienos išpjaustymo įmonėse, prekybos centruose ir didmeninės prekybos vietose.

Primename, kad balandžio pirmąją savaitę VMVT inspektoriai uždraudė realizuoti 25 tonas (3 partijas) salmonelėmis užterštos šviežios lenkiškos paukštienos, kurią į Lietuvos rinką įvežė UAB „Sanitex“, UAB „Vestey foods baltics“ ir UAB “Romega”. Iš viso nuo metų pradžios į Lietuvos rinką jau uždrausta tiekti 94 tonas nesaugios paukštienos.

Už į rinką pateiktą nesaugią vištieną maisto verslo operatoriams taikomos nuobaudos. Apie šiuos atvejus taip pat jau pranešta Europos Komisijai ir kitoms valstybėms narėms Skubių pranešimų apie nesaugų maistą ir pašarus sistema RASFF.

VMVT atkreipia dėmesį, kad už parduodamų produktų saugą atsako jų pardavėjai, todėl prekybininkai turi stengtis pasirinkti patikimus tiekėjus, užtikrinančius aukščiausius higienos standartus, įsidiegusius savikontrolės sistemas ir vykdančius išsamias laboratorinių tyrimų programas. Taip pat, kaip numato tarptautinės rekomendacijos, labai svarbu juos reguliariai audituoti, įsitikinant tiekėjų patikimumu.

VMVT maisto produktų sauga ir kokybė išlieka svarbiausiu prioritetu, todėl, siekdama apsaugoti vartotojus, Tarnyba toliau tęs sustiprintą kontrolę. Nesaugios produkcijos realizacija mūsų šalies rinkoje yra nedelsiant draudžiama, nustačius bet kokios rūšies salmonelių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„ID Vilnius“ – Vilniaus miesto technologijų kompetencijų centro link
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais