Ši iniciatyva taip pat turėtų padėti Vokietijai siekti Jungtinių Tautų ir Europos Sąjungos (ES) užsibrėžtų tikslų ir mažinti daromą poveikį aplinkai, pažymėjo maisto ir žemės ūkio ministrė Julia Kloeckner.
„Į kiekvieną produktą yra įdėta vertingų išteklių: vandens, energijos, žaliavų, taip pat darbo, rūpesčio – ir širdies bei sielos“, – pareiškė ji nacionalinei naujienų agentūrai DPA.
Pagal strategiją bus vykdomi tyrimai ir siekiama sukurti „protingą pakuotę“, kurioje galėtų būti naudojamas spalvinis žymėjimas, iš kurio būtų matyti, ar maistas vis dar tinkamas vartoti, ar jo galiojimo terminas jau pasibaigęs.
Įmonės bus raginamos imtis savanoriškų priemonių, kaip antai tobulinti pristatymo grandines ir restoranuose siūlyti tinkamo dydžio porcijas, pažymėjo ministerija.
Opozicinė žaliųjų partija ilgai netrukusi pareiškė, kad strategija pradedama įgyvendinti per vėlai.
Pasak partijai atstovaujančios parlamentarės Renate Kuenast, reikia ne „savanoriškų“ maisto pramonės įsipareigojimų, o „privalomų įpareigojimų“.