Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vokietija ir Prancūzija išreiškė paramą ketinimams įvesti pasaulinį 21 proc. pelno mokestį

Vokietija ir Prancūzija antradienį išreiškė paramą JAV raginimui įvesti pasaulinį minimalų 21 proc. pelno mokestį įmonėms, siekiant teisingiau apmokestinti tokias tarptautines milžines kaip „Amazon“ ir „Google“.
„Google“, „Amazon“
„Google“, „Amazon“ / „Scanpix“/„ZUMAPRESS.com“/„Reuters“ nuotr.

„Žmonėms atsibodo tai, kad didžiosios įmonės nemoka savo teisingos mokesčių dalies“, – savaitraščiui „Die Zeit“ kalbėjo Prancūzijos finansų ministras Bruno Le Maire.

Ministro teigimu, jo šalis pasiūlė 12,5 proc. mokesčio tarifą, tačiau jei Vašingtono siūlomas tarifas „bus patvirtintas derybomis, mes su tuo sutiksime“.

Vokietijos finansų ministras Olafas Scholzas bendrame interviu pridūrė neturintis „nieko prieš JAV pasiūlymą“.

Vašingtonas balandžio pradžioje paragino imtis suderintų veiksmų dėl minimalaus mokesčio tarifo, kuriuo būtų apmokestintos tarptautinės įmonės, siekiant užtikrinti, kad tokios technologijų milžinės kaip „Amazon“ sumokėtų savo teisingą mokesčių dalį šalyse, kuriose jos gauna pajamas.

JAV prezidentas Joe'as Bidenas išreiškė pasipiktinimą, kad daugelis didžiausių pasaulio įmonių persikėlė į mokesčių rojus arba pasinaudojo įstatymų spragomis, kad praktiškai išvengtų mokesčių, kartais mokėdamas netgi gerokai mažiau nei kad fiziniai asmenys.

Pasak O.Scholzo, atsižvelgiant į JAV pastangas, „dabar yra tinkamas metas pasiekti susitarimą vasarą“.

Prancūzija 2019 metais įvedė skaitmeninį mokestį, siekiantį 3 proc. apyvartos, kol bus susitarta dėl tarptautinio mokesčio.

B.Le Maire pakartojo, jog Prancūzija panaikins įvestąjį mokestį, kai tik bus pasiektas tarptautinis susitarimas.

„Tačiau leiskite man labai aiškiai pasakyti, kad jei nebus tarptautinio susitarimo, mūsų mokestis išliks“, – pridūrė jis.

Prancūzijos mokestis, taikomas pasaulinėms skaitmeninėms bendrovėms, padarė šalį pradininke kovoje dėl teisingos fiskalinės sistemos tarptautinėms interneto įmonėms, kurios dažnai sumoka minimalią mokesčių sumą, palyginti su gaunamomis pajamomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas