Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Vokietija vis dar prekiauja rusiškomis dujomis: sutarties nutraukimas kainuoja milijardus eurų

Vokietija vis dar prekiauja rusiškomis suskystintomis gamtinėmis dujomis, nes nacionalizuotos įmonės sutarties nutraukimas gali kainuoti milijardus eurų, o tai kelia dilemą Berlynui ir gali būti naudinga Maskvai, skelbia bloomberg.com.
Manometras
Manometras / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„SEFE GmbH“ – buvęs „Gazprom PJSC“ padalinys – tiekia rusiškas suskystintas gamtines dujas pagal seną sutartį, kuri buvo sudaryta prieš Vokietijai perimant įmonę praėjusiais metais. Kroviniai, kuriems netaikomos tarptautinės sankcijos, gabenami į Indiją.

Vis dėlto ši prekyba tapo galvos skausmu Vokietijai, kuri aiškiai pareiškė, kad dėl karo Ukrainoje nesinaudos dujomis iš Rusijos. Berlynas susiduria su aštria kritika dėl susirūpinimo, kad vyriausybės valdoma bendrovė, nepaisant politinės retorikos, vis dar palaiko ryšius su Maskva.

Tačiau sutarties nutraukimas Vokietijos mokesčių mokėtojams galėtų kainuoti mažiausiai 10 mlrd. eurų – tai yra gerokai daugiau nei vyriausybės skirta parama SEFE ir tokia didelė kaina, kad, pasak su šiuo klausimu susipažinusių asmenų, mažai tikėtina, kad tai bus padaryta.

Ši suma yra apytikslis žalos ir baudų įvertinimas, jei Rusija sėkmingai paduotų įmonę į teismą tarptautiniame arbitražo teisme, sakė šaltiniai, nenorėję viešinti savo tapatybės. Pasak jų, Ekonomikos ministerija vis dar tiria šį klausimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas