Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vokietijai dėl koronaviruso teks skolintis ir 2021 metais

Vokietijai dėl koronaviruso pandemijos poveikio ekonomikai 2021 metais vėl teks skolintis, penktadienį pareiškė šalies finansų ministras Olafas Scholzas.
Kasdienybė Vokietijoje
Kasdienybė Vokietijoje / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Kitąmet ir vėl būsime priversti laikinai netaikyti skolos taisyklės ir išleisti dideles sumas piliečių sveikatos apsaugai bei ekonomikos stabilizavimui“, – pareiškė ministras interviu žiniasklaidos grupei „Funke“, turėjęs omenyje Vokietijos puoselėjamą subalansuoto biudžeto politiką.

O.Scholzas jau planuoja šiemet pasiskolinti apie 218 mlrd. eurų, kad vyriausybė turėtų lėšų finansuoti milžinišką pagalbos priemonių rinkinį ir padėti šaliai atlaikyti pandemijos išprovokuotą nuosmukį. Dėl to anksčiau buvo nuspręsta laikinai netaikyti konstitucinės „skolos stabdžio“ taisyklės.

Siekdama apsaugoti verslą ir namų ūkius nuo pandemijos padarinių, vyriausybė pažadėjo skirti daugiau kaip 1 trln. eurų pagalbą, kuri bus dalijama, be kita ko, teikiant paskolas ir subsidijas.

O.Scholzas pareiškė manąs, jog Vokietijos ekonomika po koronaviruso sukrėtimo atsigaus ir į prieš krizę buvusius lygius sugrįš „iki kitų metų pabaigos arba 2022 metų pradžios“.

Didžiausia Europos ekonomika nuo koronaviruso nukentėjo mažiau negu kaimyniniai ūkiai, tačiau Vokietijos bendrasis vidaus produktas (BVP) vis vien smarkiai smuko – 2 proc. pirmąjį ketvirtį ir 10,1 proc. antrąjį ketvirtį.

Ankstesnis BVP ketvirčio nuosmukio rekordas Vokietijoje buvo užfiksuotas 2009 metų pirmąjį ketvirtį, per kurį ūkis smuko 4,7 procento.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai