Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vokietijos BVP augimas 2021 metais bus silpnesnis nei skaičiuota

Vokietijos ekonomikos augimas 2021 metais bus silpnesnis, nei skaičiuota anksčiau, ketvirtadienį pranešė didžiausi tyrimų institutai, nes tebesitęsiančios dėl COVID-19 įvestos ribojamosios priemonės ir toliau lėtina didžiausios Europos ekonomikos atsigavimą.
Tiubingenas, Vokietija
Tiubingenas, Vokietija / 123rf.com nuotr.

Šiemet Vokietijos bendrasis vidaus produktas (BVP) ūgtels tik 3,7 proc., savo metinėje pavasario ataskaitoje teigė penki ekonominiai institutai, įskaitant „Ifo“, DIW ir RWI, vienu procentiniu punktu sumažindami rudenį skelbtas optimistiškesnes prognozes.

„Manoma, kad dėl ribojamųjų priemonių ekonominiai rodikliai pirmąjį ketvirtį susitrauks 1,8 proc.“, – teigė Torstenas Schmidtas iš RWI.

Vis dėlto mokslininkai prognozavo, kad ekonomika atsigaus ir nedarbo rodikliai sumažės, nes antrojo ketvirčio viduryje ribojamosios priemonės buvo sušvelnintos ir didesnis skaičius žmonių buvo paskiepyti.

„Tikimės, kad vasarą pastebimai išaugs ekonominė veikla, ypač smarkiai nukentėjusiuose paslaugų sektoriuose“, – teigė T.Schmidtas.

Paskelbtoje prognozėje kalbama ir apie 3,9 proc. augimą 2022 metais. Specialistai mano, kad kitais metais valstybės deficitas, išreikštas bendruoju vidaus produktu, taip pat sumažės.

Nors dėl tyrimų ir skiepų išlaidų 2021 metais deficitas išliks 4,5 proc. BVP, kitais metais šis skaičius sumažės iki 1,6 proc., sakoma pranešime.

Vokietijos BVP 2020 metais sumenko 4,9 proc., o viltis dėl greito atsigavimo šiais metais sužlugdė tebesitęsiantys apribojimai, šaliai susidūrus su trečiąja infekcijų banga.

Barai ir restoranai nedirba nuo lapkričio, o nebūtinų prekių parduotuvės – nuo gruodžio mėnesio.

Didėjant užsikrėtimo atvejų skaičiui, kanclerės Angelos Merkel vyriausybė siekia sugriežtinti, o ne palengvinti apribojimus.

Antradienį ministrų kabinetas susitarė dėl naujo įstatymo, kuris leistų Berlynui įvesti naktinę komendanto valandą ir uždaryti parduotuves bei mokyklas tose vietovėse, kuriose fiksuojama daug naujų užsikrėtimo atvejų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?