Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vokietijos investuotojų nuotaika gerėja nepaisant nerimo dėl nuosmukio

„Brexit“ susitarimo perspektyva ir sušvelnėjusi įtampa JAV ir Kinijos prekybos santykiuose smarkiai pagerino Vokietijos investuotojų nuotaikas, parodė antradienį paskelbti tyrimo rezultatai.
Vokietija
Vokietija / „Scanpix“/AP nuotr.

Investuotojų ir analitikų pasitikėjimo Vokietijos ekonomika indeksas, kuris rodo jų lūkesčius ateinančiam pusmečiui ir kurį skaičiuoja tyrimų institutas ZEW, lapkritį pasiekė minus 2,1 punkto – tai reiškia ženklų 20,7 punkto siekiantį padidėjimą, palyginti su spalio mėnesiu.

„Daugėja vilties, kad artimiausiu metu pagerės politinė ir ekonominė aplinka“, – sakoma ZEW vadovo Achimo Wambacho pranešime.

A.Wambachas paaiškino, kad „Brexit“ susitarimo perspektyva ir pradinio susitarimo prekybos ginče tarp JAV ir Kinijos tikimybė prisidėjo prie staigaus indekso augimo.

Be to, svarbiu veiksniu tapo galimybė, jog Jungtinės Valstijos gali atsisakyti planų įvesti muitus iš Europos Sąjungos (ES) įvežamiems automobiliams.

ZEW indeksas parodė, kad lapkritį smarkiai pagerėjo ir investuotojų pasitikėjimas euro zonos ekonomika – jis šoktelėjo 22,5 punkto iki minus 1 punkto.

Visgi lūkesčiai, susiję su Vokietijos ekonomikos augimu, išliko žemi – minus 24,7 punkto. Tai reiškia, kad šis rodiklis nuo spalio ūgtelėjo vos 0,6 punkto.

Banko LBBW analitikas Jensas Oliveris Niklaschas perspėjo, kad šis rodiklis lėmė atsargias nuotaikas, kol stiprėjo JAV ir Kinijos prekybos ginčas.

Tradiciškai laikoma euro zonos ekonomikos varikliu, Vokietijos pramonė pajuto pasaulinės prekybos įtampos padarinius, įskaitant destabilizuojantį poveikį eksportui.

Ketvirtadienį bus paskelbti oficialūs Vokietijos ekonomikos padėties trečiąjį ketvirtį duomenys. Nerimaujama, kad šalies ūkis vis dar gali menkti.

Po 0,1 proc. ekonomikos augimo mažėjimo antrąjį ketvirtį, dar vienas neigiamo bendrojo vidaus produkto augimo ketvirtis reikštų techninę recesiją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito