Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Vokietijos pramonės užsakymai sausį smuko

Vokietijos pramonės užsakymai sausį smuko labiau nei tikėtasi, ketvirtadienį parodė oficialūs duomenys, o tai – dar vienas nerimą keliantis ženklas svarbiausiam didžiausios Europoje ekonomikos gamybos sektoriui.
FOCKE STRANGMANN / AFP
FOCKE STRANGMANN / AFP
Temos: 1 Vokietija

Nauji užsakymai, atidžiai stebimi kaip būsimo verslo aktyvumo rodiklis, sumažėjo 11,3 proc., palyginti su praėjusiu mėnesiu, pranešė Federalinė statistikos tarnyba „Destatis“.

Agentūros „FactSet“ kalbinti analitikai tikėjosi bemaž perpus kuklesnio kritimo – vidutiniškai 6 procentais.

Paskutinį praėjusių metų mėnesį užsakymų apimtys netikėtai išaugo 12 proc., o neigiamas sausio rezultatas iš dalies paaiškinamas palyginimo baze.

Ekonomikos ministerija pranešė, kad užsakymų iš euro zonos sausį mažėjo daugiau nei ketvirtadaliu, po stipraus rodiklio gruodį, o paklausa iš kitur šiek tiek padidėjo.

Nuosmukis pirmąjį šių metų mėnesį pasiskirstė daugelyje sektorių, ypač smarkiai sumenko elektros įrangos, metalo ir farmacijos gaminių užsakymai, nurodo ministerija.

„Destatis“ pabrėžė, kad „mažiau nepastoviu“ trijų mėnesių palyginimu, lapkritį-sausį naujų užsakymų buvo 2,3 proc. daugiau nei per ankstesnius tris mėnesius.

Aukšta infliacija, brangi energija ir sumažėjusi paklausa pagrindinėje Kinijos rinkoje pastaraisiais mėnesiais labai paveikė Vokietijos pramonę – šalies ekonomikos stuburą.

Negalutiniais duomenimis, pernai Vokietijos ekonomika susitraukė 0,3 proc., o šalies centrinis bankas šiems metams pranašauja kuklų atsigavimą – augimą 0,4 procento.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas