Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Vokietijos žiniasklaida: EK ketina siūlyti iš apyvartos išimti 1 ir 2 nominalo centus

Europos Komisija planuoja trečiadienį pristatyti naują veiklos programą, kurios viena iniciatyvų – siūlymas iš apyvartos išimti 1 ir 2 centų nominalo monetas, rašo Vokietijos laikraštis „Sueddeutsche Zeitung“, remdamasis programos juodraščiu.
Eurai
Eurai / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

43-uoju numeriu pažymėtos iniciatyvos pavadinimas – „Siūlymas dėl vieningo apvalinimo“. Jos tekste – nuoroda į EK 2018 metų ataskaitą, kurioje teigiama, jog daugėja Europos Sąjungos narių, kurios kainas apvalina iki 5 centų. Skelbiama, jog tai visos Bendrijos mastu sumažintų monetų gamybos ir transportavimo išlaidas.

EK iniciatyva kasmet atliekamos ES šalių piliečių sociologinės apklausos atskleidžia, jog dauguma jų neprieštarautų smulkaus nominalo monetų išėmimui iš apyvartos, pažymi „Sueddeutsche Zeitung“.

Naujoje EK veiklos programoje – taip pat siūlymas dėl kriptovaliutos, kurią Komisija planuoja pristatyti trečiąjį šių metų ketvirtį.

Tuo pat metu planuojama pristatyti iniciatyvą ir dėl mobiliųjų telefonų bei planšetinių kompiuterių įkroviklių jungčių suvienodinimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas